JEZIVO: Srbin PRODAJE BUBREG preko oglasa JER SU MU POPLAVE UNIŠTILE SVE i nema novca da prehrani dete!

I pored toga što je u Srbiji strogo zabranjena prodaja organa i za to delo je zaprećena kazna do 15 godina zatvora sve više Srba iz očaja odlučuje da proda svoj organ

  • 18

I pored toga što je u Srbiji strogo zabranjena prodaja organa i za to delo je zaprećena kazna do 15 godina zatvora sve više Srba iz očaja odlučuje da proda svoj organ i tako "zaradi" 7.000 - 55.000 evra!

Željko Bogdanov (37) još jedan je u nizu Srba koji je zbog materijalnog stanja prinuđen na ovaj potez, a kako kaže za Kurir to radi zbog žene i deteta.

- Moler sam. Radim nekoliko meseci u godini. Primanja su mala. Izdržavam ženu i ćerku. Nemamo rešeno stambeno pitanje. Kuća u Trsteniku stradala mi je u poplavama. Bubreg prodajem da bih se izvukao iz dugova. Ne vidim izlaz... Ne plašim se bolova ni komplikacija. Znam da kršim zakon, ali neka robijam - kaže ovaj nesrećni čovek.

U Ministarstvu zdravlja kažu da je prodaja organa zakonom zabranjena kao i svaka živa transplatacija.

- Da bi se pacijent transplatirao, mora biti na listi čekanja za transplataciju - kažu u ministarstvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • The~Spatula

    27. maj 2015 | 09:30

    Koja smo mi beda, kad sem politicara niko nema para za bubreg! Do duse, tu su i "biznismeni" koji su se isto bavili politikom, na neki nacin! Zasto osudjivati ovog nesrecnog coveka! On je posteniji od svih ovih koji nas lazu! Bar nece da prevari, ukrade, prodaje svoje, ne tudje! Da mogu, rado bih mu pomogao.

  • Visekruna

    27. maj 2015 | 09:48

    A kad nam šipci vade bubrege niko ne odgovara i kad treba nekom tatinom sinu ima da nam izvade na ulici ako treba.

  • Dalibork

    27. maj 2015 | 09:56

    Od kada je to pravilo da pacijent mora biti na listi čekanja? Ja sam transplantirana u Beogradu, bivša General Ždanova urološko nefrološka klinka. Otac je bio donor. Hvala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA