SNEG USRED MAJA U SRBIJI! Evo gde se ovo desilo i kako je iznenadilo ljude!

OKO 500.000 porodica, koje nisu nabavile uređaj set-top boks pomoću kojeg će i oni koji televiziju gledaju preko zemaljske antene moći da primaju dogitalni signal, pa im se umesto slike na televizoru pojavio sneg

  • 6

Marina Vićentić iz sela Dren kod Obrenovca kaže da im je od 25. maja, kad je ugašen analogni signal s predajnika Avala, i kad se prešlo na digitalizaciju, po ceo dan tišina u kući.

Vićentići su samo jedna od 500.000 porodica, koje nisu nabavile uređaj set-top boks pomoću kojeg će i oni koji televiziju gledaju preko zemaljske antene moći da primaju digitalni signal.

TELEVIZIJSKE MISTERIJE: Čim zagrmi gubi se signal na televizoru! Evo i zašto!

- Imamo jedan lokalni obrenovački kanal koji je pun snega. Osim njega ne hvatamo nijedan drugi. Moraćemo da kupimo dodatak za digitalnu televiziju. Živimo od jedne plate i nije nam sad prioritet da to kupujemo, ali bez toga očigledno nećemo moći - kaže Marina.

Prazan ekran najteže pada ćerki tinejdžerki.

- Mnogo mi je žao što kad se vrati iz škole ne može da se opusti uz svoje omiljene kanale, nego odlazi do komšija da bi gledala televiziju. Svi smo u porodici navikli da zajedno veče provodimo uz televizor, a sad smo za to uskraćeni. Ne preostaje nam druga opcija već da uložimo u tu investiciju - priča Marina.

Foto: Printskrin Foto: Printskrin

Bez televizije su ostali i pojedinci u centru Beograda.

- Znala sam da je u procesu gašenje analognog signala, ali nisam to očekivala sada. Da sam ostala bez televizije, koju inače slabo gledam, shvatila sam kad sa, htela da pogledam omiljenu emisiju. Umesto slike, na televizoru videla sam sneg. Smejala sam se samoj sebi - priča Marina M. iz Beograda.

Za digitalni TV signal u Srbiji potrebni su vam upravo ovi uređaji!

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    29. maj 2015 | 13:51

    A ja reko Severina poludela kad je pevala "Videla sam sneg u Maju" :P

  • Bzzz

    29. maj 2015 | 13:47

    Sada znam o cemu je severina pjevala ... Pa zeznula je i babu Vangu :)

  • Gogi

    29. maj 2015 | 14:28

    To je tako lose pripremljen taj prelaz sa analognog na digitalnu da je smejurija sad ni ovog ni onog programa nema kako treba. A i ovi distributeri kablovskih tel. ne mogu da se pokupe. Sacuvaj boze....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA