MAĐARSKA NAPUŠTA EU?! Predsednik Evropske komisije besan na premijera Viktora Orbana!

Junker je rekao da je smrtna kazna u suprotnosti sa njegovim temeljnim političkim vrednostima, te da će uslediti sukob sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom ako on nastavi s projektom uvođenja smrtne kazne

  • 27

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker je rekao da je smrtna kazna u suprotnosti s njegovim temeljnim političkim vrednostima.

UVODI SE SMRTNA KAZNA: Posle Francuske, jedna naša SUSEDNA DRŽAVA razmatra ovu radikalnu meru!

Takođe, objasnio je da ukoliko Mađarska uvede smrtnu kaznu - to će biti dovoljno da napusti Evropsku uniju.

- Za onoga ko uvodi smrtnu kaznu nema mesta u EU - rekao je Junker nemačkom listu Suddeutsche Zeitung.

Junker je rekao da je smrtna kazna u suprotnosti sa njegovim temeljnim političkim vrednostima, te da će uslediti sukob sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom ako on nastavi s projektom uvođenja smrtne kazne.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U nedavnoj izjavi o Orbanu koju su čili mađarski novinari, Junker je rekao da mađarskog premijera već dve godine naziva "diktatorom".

- To je znak prijateljstva - rekao je Junker.

On je komentarisao Orbanovu ocenu da je evropski plan kvota za imigrante "ludost" i rekao da Orbanu "očigledno nisu poznati termini iz psihologije i neuronauke, ali mu se to ne može uzeti za zlo".

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kristijan

    1. jun 2015 | 17:49

    Od dana Pobede u drugom svetskom ratu,razmišljam kako su Nemci ispinovali javnost i za sve zločine u ratu optužili Hitlera,za svaki zločin Hitler kriv,samo ne znam kako se on našao na hiljade mesta gde je vršen genocid.. Niko da kaže zločine su činili Nemci u uniformama Se,Vermahta, obični vojnici, neki od tih monstruma su dočekali duboku starost i umiru nekaznjeni.. DOSLI smo do toga da nas takva nacija uči moralu,da nam drže lekcije.. Umesto svaki Nemački predsednik to jest kancelar(ni toga se nisu odrekli i ako je Hitler imao titulu kancelara) da kad stupi na dužnost obidje sve zemlje i da se izvinjavaju i tako 1000god koliko je trebao da traje Treći Rajh ..a zaboravio sam da spomenem dela i u Prvom ratu..Kad su Nemci u pitanju uvek treba drzati suv barut!

  • Nikolas

    1. jun 2015 | 18:29

    Zar je moguce da neko zeli da izadje iz EU RAJA - Gospodin Orban je Genije koji dobro poznaje EU BIROKRATIJU -BANKROT DRUZINU!!! Zato i nehaji za kritikama !!!

  • mujo

    1. jun 2015 | 17:19

    Bravo, i treba!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA