Poseta premijera Vučića Americi otvara vrata Srbiji! (VIDEO)

Poziv upućen premijeru Vučiću da bude gost potpredsednika SAD Džozefa Bajdena predstavlja nesumnjivo priznanje pravca kojim se Srbija kreće i politike koju odlučno zastupa

  • 1

Poseta premijera Srbije Aleksandra Vučića SAD-u je prilika za otvaranje veoma "važnih vrata" kroz koja će u narednom periodu mnogo važnih dogovora biti realizovano, izjavila je Tanjugu izvršna direktorka Američke privredne komore Maja Piščević.

Ona je istakla da ta poseta predstavlja izuzetno značajnu priliku da se Srbija predstavi kao zemlja koja investitorima garantuje političku stabilnost i ekonomsku predvidljivost.

VUČIĆ U AMERICI: Evo s kim će se prvo sastati premijer Srbije u Vašingtonu!

Piščević je međutim ukazala da bi u ovom trenutku bilo pogrešno kreirati nerealna očekivanja u smislu dramatičnog porasta americkih investicija u Srbiju u narednom periodu.

- Investitori tako velike odluke donose veoma oprezno na osnovu obimne dokumentacije i informacija iza različitih izvora - istakla je Piščević, koja je istakla da nema nikakvih dilema oko značaja te posete za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa između dve zemlje. Poziv upućen premijeru Vučiću da bude gost potpredsednika SAD Džozefa Bajdena predstavlja nesumnjivo priznanje pravca kojim se Srbija kreće i politike koju odlučno zastupa, rekla je Piščević.

U tom smislu ovu posetu treba gledati kao priliku za otvaranje veoma važnih vrata kroz koja će u narednom periodu mnogo važnih dogovora biti realizovano.

Premijerovi susreti sa najvišim menadžmentom kompanija iz SAD, koje su već uložile značajna sredstva u Srbiju (Microsoft, NCR, EG) je za AmCham izuzetan signal da će Vlada Srbije u narednom periodu voditi jos više računa o kompanijama koje je ugostila.

Takav odnos (takozvani after-care) predstavlja ključni preduslov da američke kompanije koje su već prisutne u Srbiju i svoje buduće investicije ostvare takođe u našoj zemlji umesto u nekoj drugoj zemlji regiona, dodala je Piščević.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    3. jun 2015 | 08:47

    To sto su ameri pozvali Vucica nije nikakvo priznaje ili kakve vec bajke stalno citamo nego da malo udare kontru rusima i da pokusaju Srbiju da pridobiju u svoju korist i okrenu je sto vise protiv Rusije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA