SLOŽILI SE VLAST I OPOZICIJA: U Makedoniji prevremeni izbori u aprilu 2016. godine!

Odluka je doneta nakon što je Johanes Han, evropski komesar za proširenje, razgovarao sa predstavnicima četiri najuticajnije političke partije o prevazilaženju aktuelne političke krize

  • 2

Politički lideri u Makedoniji saglasili su se danas da prevremeni izbori budu održani do kraja aprila 2016. godine, izjavio je u Skoplju evropski komesar za proširenje Johanes Han.

TAČI DAJE NOVO IME MAKEDONIJI: Evo šta budući naziv države ne sme imati!

Odluka je doneta posle razgovora sa predstavnicima četiri najuticajnije političke partije o prevazilaženju aktuelne političke krize.

Han je, izlazeći sa razgovora u Skoplju, rekao da su se Gruevski i njegovi suparnici saglasili da "do kraja aprila naredne godine treba da budu održani prevremeni izbori".

Rojters ocenjuje da je to znak za moguće okončanje višemesečnih previranja u toj zemlji i navodi da je konzervativna vlada premijera Nikole Gruevskog pod pritiskom još od januara zbog afere prisluškivanja, što je obelodanila opozicija tražeći njegovu ostavku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Александар Џунић

    3. jun 2015 | 08:37

    Следе намештено збори, Груја губи, Зека добија, мењају Устав, шиптари добијају републику, која се касније одцепљује и креће формирање завеза "шиптарских земаља"..., а онда.... не мењајте канал, видимо се после рекламног блока.

  • Анти Антифа

    3. jun 2015 | 08:29

    Србија треба да интервенише и уз помоћ македонске војске заштити границе.Спас македонаца је једино уз Србију и Републику Србску.Србија то не може да уради док год у Београду постоји вазални НАТО режим

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA