Kad si najbogatiji čovek Rusije, onda te razvod košta milijarde dolara, evo i koliko!

- Natalija tvrdi da je Potanjinovo pravo bogatstvo sakriveno u ofšor kompanijama i pokrenula je međunarodnu pravnu bitku da do njega dođe - preneli su strani mediji

  • 7
Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Ruski oligarh koji je na čelu najvećeg proizvođača nikla na svetu Vladimir Potanjin, razveo se prošle godine od supruge Natalije Potanjine. Međutim, ona sada traži polovinu njegovog bogatstva koje je "Forbs" procenio na 15,4 milijardi dolara.

SUPRUGE PUTINOVIH MILIJARDERA KUKAJU: Mnogo je teško trošiti tolike pare!

Ranije je ponudio ženi sa kojom je 30 godina bio u braku vansudsko poravnanje koje uključuje mesečnu alimentaciju od 250.000 dolara ili tri miliona dolara godišnje. Na ponuđenoj listi su se našle i nekretnine u Moskvi, Londonu i Njujorku.

- Natalija tvrdi da je Potanjinovo pravo bogatstvo sakriveno u ofšor kompanijama i pokrenula je međunarodnu pravnu bitku da do njega dođe - preneli su strani mediji.

Sve što je stečeno tokom braka "treba da se podeli na ravne časti" nakon razvoda, prema ruskom zakonu. Potanjina tvrdi da ona zaslužuje tu polovinu, od koje bi po američkoj TV mreži mogla da kupi "dva puta klub Njujork Jenkije, četiri Bakingemske palate ili 14 'erbas' super džambo džeta".

- Želim da dam deo državi. Želim da izbegnem korporativne sukobe. Želim da tako veliki strateški objekat bude pod kontrolom države - isplanirala je Natalija šta bi uradila sa novcem.

Pravni stručnjaci navode da Potanjinoj predstoji teška borba, pošto ruski sudovi obično ne troše vreme na raskrinkavanje šema koje oligarsi koriste za sakrivanje bogatstva.

(Telegraf.rs/ Izvor: businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ĆupričaninSWE

    10. jun 2015 | 11:19

    Alavost...

  • Комуниста

    10. jun 2015 | 11:46

    Све лепо речено у тексту. Нормално информација је дошла са запада.

  • Banderaš

    10. jun 2015 | 13:26

    Pripada joj pola,a i on i vi mozete samo da se ljutite na nju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA