PUCANO na prostorije SRPSKOG portala u Kosovskoj Mitrovici!

- U trenutku pucnjave u redakciji nije bilo nikoga, uviđaj je u toku, a prema stanju na licu mesta najverovatnije se radi o upotrebi vatrenog oružja - rekao je regionalni šef Operative Kosovske policije – sever Željko Bojić

  • 0

Nepoznate osobe pucale su iz vatrenog oružja na kancelariju Informativnog portala "Košev" u severnom delu Kosovske Mitrovice, u ulici Kralja Petra I. Povređenih nije bilo, a pričinjena je manja materijalna šteta.

Kosovska policija je izašla na lice mesta i istaga je u toku.

Regionalni šef Operative Kosovske policije – sever Željko Bojić potvrdio je za Betu da je u severnu policijsku stanicu stigla prijava o oštećenjima na kancelariji portal “Košev”.

U trenutku pucnjave u redakciji nije bilo nikoga, uviđaj je u toku, a prema stanju na licu mesta najverovatnije se radi o upotrebi vatrenog oružja. U kancelariji je polomljen prozor kancelarije – rekao je Bojić.

On je dodao da su ekipe forenzičara pronašle materijal koji će biti upotrebljen u daljoj istrazi.

Foto-ilustracija: AP/Tanjug Foto-ilustracija: AP/Tanjug

Pavle Dimitrijević, programski direktor Biroa za društvena istraživanja rekao je da ovaj incident potvrđuje da nije lako se društveno-političkim temama i podsetio da to nije prvi put i da su mnogi novinari doživljavali u većoj ili manjoj meri verbalne pretnje i napade.

- Mislim da bi zaista trebalo da reagujemo, kao društvo, kao građani, da se ne svodi sve na reagovanje novinara i novinarskih udruženja, jer to do sada nije imalo mnogo nekog efekta - istakao je Dimitrijević.

Prema njegovim rečima, i zajednica i nevladine organizacije trebalo bi da osude i prepoznaju kao loše takvo ponašanje.

- Naravno, trebalo bi eventualno izvršiti i pritisak na nadležne organe da ovog puta urade svoj posao i da se vidi šta ili ko je zaista iza svega toga - rekao je Dimitrijević.

Glavni urdnik portala "Košev" Tatjana Lazarević, izjavila je da ne zna šta bi mogao da bude motiv napada.

- Nalazimo se na prvom spratu zgrade i do sada nikada nismo imali bilo kakvo obezbeđenje i zaštitu, jer smo se osećali slobodni. Od svog osnivanja nismo dobili bilo kakvu pretnju, pa nam je samim tim i teže da shvatimo kakvu poruku šalje ovaj napad i koji je bio motiv napadača - rekla je Lazarevićeva i dodala:

- Ovo je mala sredina u kojoj se manje više sve zna, i mi smo se pojedinačno svi osećali slobodno i poštovano, ljudi su nam verovali i zbog toga ne možemo da znamo šta je dovelo do ovog incidenta.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA