POŠTA KREĆE U OFANZIVU: Kreću usluge fiksne telefonije, menjačnice, osiguranje!

Milan Krkobabić: U prva tri meseca ove godine ostvarili smo neto dobit od osam miliona evra, a prošle godine u istom periodu ta dobit je iznosila 5,8 miliona. Ovim tempom prelazimo sigurno 30 miliona evra na godišnjem nivou

  • 4

Direktor JP "Pošta Srbije" Milan Krkokabić najavio je da očekuje da će od jeseni to preduzeće uvesti usluge fiksne telefonije i ponuditi objedinjeni paket usluga koji će činiti fiksna telefonija, kablovska televizija i internet.

- Uskoro ćemo moći da ponudimo objedinjeni paket usluga po ceni koja je neuporedivo pristupačija od bilo kog operatera u Srbiji. Naša prednost je pokrivenost celokupne teritorije Srbije, rekao je Krkobabić i dodao da je Pošta za tu uslugu fiksne telefonije već podnela potrebne zahteve.

On je podsetio da je to preduzeće i ranije pružalo usluge fiksne telefonije, koje su, dodao je, 1997. godine izdvojene u Telekom Srbije.

Foto: Promo Foto: Promo

Direktor Pošta Srbije je novinarima nakon što je ispratio novih 219 poštanska vozila na put širom Srbije rekao da građani imaju poverenje u "Poštu Srbije" i da će to preduzeće nastojati da realizuje nova tehnološka rešenja i primeni ih.

- Upravo investiranje u IT tehnologiju je ključ. Kompanija mora da raste i razvija se, pre svega u tehnološkom smislu. Nastavljamo ulaganje u informacione tehnologije, i kao jedan od ključnih sektora za savremene pošte u svetu, rekao je Krkobabić.

Naglasio je i da će to JP nastaviti sa ulaganjem u IT sektor, kao i razvojem sektora finansijskih usluga, te da će brlo brzo početi da obavlja i menjačke poslove.

Foto: M. Đorđević Foto: M. Đorđević

Vrlo brzo otvaramo menjačnice, to smo i nekada radili, a uvode se i poslovi posredovanja u osiguranju, rekao je Krkobabić.

On je dodao da očekuje da će Pošta od jeseni imati objedinjeni paket usluga odnosno "paket kanala koje nema niko po najnižoj mogućoj ceni".

- Mislim da cenovno možemo da idemo i malo dole, rekao je Krkobabić i dodao da se teško možete izboriti sa konkurencijom ako ona nudi tri stvari odjednom, a vi samo jednu. Ali, ako istovremeno odradite nekoliko stvari, a u ovom paketu imaćemo fiksnu telefoniju, internet i kablovski sistem, a cena je pristupačnija, nema razloga da ne budemo cenovno bolji i bićemo, rekao je Krkobabić.

On je napomenuo da je prošle godine Pošta imala investiciju od 46 miliona evra iz sopstvenih sredstvava, da to preduzeće posluje bez gubitaka i da redovno isplaćuje plate za 15.000 zaposlenih, koje su, kako je kazao, pristojne.

Foto-ilustarcija: Tanjug/Danilo Peternek Foto-ilustarcija: Tanjug/Danilo Peternek

"To pokazuje da javna preduzeća mogu da daju dobar rezultat i da javna preduzeća mogu da se srede, kazao je Krkobabić.

Direktor "Pošta Srbije" rekao je da je za prva tri meseca ove godine to preduzeće ostvarilo neto dobit od osam miliona evra, a prošle godine u istom periodu ta dobit je iznosila 5, 8 miliona.

- Ovim tempom prelazimo sigurno 30 miliona evra na godišnjem nivou", rekao je Krkobabić.

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale nis

    15. jun 2015 | 13:00

    Ako su svi u posti ljubazni kao njihovi sluzbenici na salterima, propasce vam taj vas novi biznis brzo.

  • Dag

    14. jun 2015 | 12:46

    Nema tuge,nema bola,pod zastitom - monopola...

  • UNITEDSTATESOFSEBIA

    13. jun 2015 | 09:24

    Pošta je prevaziđena institucija @

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA