UMESTO KNJIGE DONOSE PIŠTOLJ: Studentima dozvoljeno da u školu dolaze naoružani!

- Naoružano društvo je bezbedno društvo, jer kad god je vatreno oružje pod kontrolom postoji veća opasnost da dođe do žrtava - izjavio je autor ovog zakona

  • 5

Teksas je ovog vikenda usvojio zakon koji dozvoljava studentima i profesorima univerziteta da dolaze naoružani na predavanja.

Htela je da napravi dobar selfi, a onda je slučajno PUCALA sebi u glavu!

- Naoružano društvo je bezbedno društvo, jer kad god je vatreno oružje pod kontrolom postoji veća opasnost da dođe do žrtava - izjavio je početkom juna Njujork tajmsu Džonatan Stikland, autor teksta novog teksaškog zakona.

Republikanski guverner Teksasa, Greg Abot, je u subotu stavio svoj potpis na zakon čime je on definitivno usvojen.

Teksas je tako postao osma američka država koja je usvojila ovakvu meru uprkos protestima univerzitetskih vlasti. Zakon će početi da se primenjuje od idućeg leta, a važiće za sve studente starije od 21 godinu. U zakonu se posebno ističe da nosioci oružja moraju da paze da ono ne bude vidljivo.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

O ovom zakonu se već nekoliko godina raspravljalo u Teksasu. Godine 2011, Predstavnički dom i Senat su se izjasnili u prilog ove mere, a glavni argument je bio da su studenti "lake mete" u slučaju napada na kampus i da je "dosad njihova jedina opcija bila da se sakriju iza klupe ili da se prave mrtvi" kada neko puca u njih.

Američko Udruženje studenata za skriveno nošenje oružja na kampusu (Students for concealed carry od campus) broji nekoliko desetina hiljada članova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dexter

    16. jun 2015 | 20:22

    Ja sam uvek bio za to! Ko god hoce da naoravi problem taj ce da ga napravi! Sa oruzijem ili ne! Oruzije mize da kupis i na crno, tako da nista ne menja! Prodjes psiho test i obuku, registracija oruzija i nosi! Ispalis metak i pobegnes i balisticari te nadju! Kad nosis oruzije manje ce budala da bude koji ce da prave probleme! Ali naravno uz to treba i zakon da se uskladi!

  • bla

    16. jun 2015 | 21:22

    kolega pali ste ispit....pljas pljas pljas...samo po kolenima i da vidis,...sve desetke....

  • Dejan

    17. jun 2015 | 08:29

    Ja podržavam ovakav zakon . Legalno nošenje oružija je jasan signal za nasilnike ! Kod nas je nešto drugo . Nije cilj bezbednost već uzimanje para u vidu bezobraznog poreza a uz to oružije mora da bude kod kuće isključivo.Ili da se odrekneš nečega što si legalno platio i što je tvoje a u korist države. Pa gde to ima ljudi moji . Samo kod naših nadobudnih buzdovana. A šta je cilj ? Kao i uvek ,pričamo o jednoj stvari a izvrćemo i dovodimo priču na nešto sasvim drugo . Takvo nam je ii društvo u celini !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA