Turčin koji je UBIO četvoricu SRBA tvrdi da nije ZASPAO ZA VOLANOM!

Do nesreće je došlo kada je Ozkok kamionom kojim je prevozio lubenice, krećući se iz pravca Niša ka Beogradu skrenuo na zaustavnu traku gde su bila parkirana vozila "ford" i "mercedes" i pokosio petoro ljudi

  • 2

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu odredio je pritvor do 30 dana turskom državljaninu Ozkok Mehmedu Zekiju (62) zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je 12. juna ove godine na autoputu Niš – Beograd kod motela "Nais" izazvao saobraćajnu nezgodu.

Do nesreće je došlo kada je Ozkok kamionom kojim je prevozio lubenice, krećući se iz pravca Niša ka Beogradu skrenuo na zaustavnu traku gde su bila parkirana vozila "ford" i "mercedes" i pokosio petoricu ljudi koji su se nalazili kraj automobila, od kojih su četvorica stradala.

STRAVIČNA TRAGEDIJA KOD NIŠA: Turski kamion usmrtio četvoro na autoputu! (FOTO SA LICA MESTA)

Turčinu je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva i on je iz niške bolnice, gde se oporavljao od povreda, sproveden u niški Kazneno popravni zavod. Kako saznajemo, vozač šlepera je odbacio odgovornost za udes.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- On je odbacio navode da se uspavao, te da je to bio razlog što je iz srednje skrenuo u zaustavnu traku autoputa. Kazao je da se iza njega kretalo jedno vozilo koje ga je preteklo i preprečilo se ispred njega te da je bio prinuđen da skrene u zaustavnu traku kako bi izbegao udes. Rekao je da je poslednje čega se seća udarac nakon koga je izgubio svest – kažu naši sagovornici iz istrage.

TURČIN ZASPAO, PA UBIO ČETVORICU SRBA? Detalji jezive tragedije u Nišu!

Osnovni javni tužilac Saša Đokić saopštio je da je u toku prikupljanje svih dokaza nakon čega će biti doneta odluka da li će biti podignut optužni akt.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Imamo izjavu turskog vozača ali ne i osobe koja je preživela udes jer on još nije u stanju da bude saslušan. Obaviće se još saobraćajno, tehničko i medicinsko veštačenje pa čemo odlučiti o podizanju optužnog predloga – kazao je Djokić.

JECAJ PORODICA STRADALIH NA AUTO-PUTU: Zar je baš on morao na taj put sa kojeg se više neće vratiti? (FOTO)

U stravičnoj nesreći na licu mesta su stradali Grujica Dojčinović (58) iz Bobišta, Jovan Cvetković (65) iz Bogojevca, Mladomir Mlađa Jovanović (53) iz Razgojne i Aleksandar Stojanović (21) iz Gornje Stopanje, svi radnici leskovačkog gradjevinskog preduzeća "Centum" dok je njihov kolega Aleksandar Jovanović sa teškim telesnim povredama zbrinut u niškoj bolnici.

Nesrećni ljudi, koji su krenuli na ugovoreni posao, zaustavili su se na parkingu zbog kvara na vozilu.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA