GURNULI PRST U OKO AMERIMA: Nemci i Francuzi neće američke nuklearne rakete na svojoj teritoriji!

Amerika predlaže novo razmeštanje raketa koje mogu da nanesu neprijatelju nuklearni udar i očekuju da projektili budu postavljeni u evropskim zemljama, budući da je Rusija, kao tvrde u Vašingtonu, prekršila Sporazum o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa

  • 5

Nemačka i Francuska protive se predlogu SAD o razmeštanju krstarećih raketa sa nuklearnim punjenjem na teritoriji Evrope.

RUSIJA IMA NOVO MOĆNO ORUŽJE: Nepobediva "Verba" pogađa avione, rakete i dronove! (FOTO) (VIDEO)

Amerika predlaže novo razmeštanje raketa koje mogu da nanesu neprijatelju nuklearni udar i očekuju da projektili budu postavljeni u evropskim zemljama, budući da je Rusija, kao tvrde u Vašingtonu, prekršila Sporazum o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa.

Međutim, kako navodi magazin "Špigl", u Evropi smatraju da nije dokazano da Moskva krši taj sporazum, a Nemačka, uz sve to, veruje da nivo ruske pretnje nije povećan.

Gvido Miler, jedan od rukovodilaca nemačke obaveštajne službe BND smatra, naime, da je najava ruskog predsednika Vladimira Putina o povećanju ruskog raketnog potencijala samo "propagandna predstava".

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc svojevremeno je kritikovao predlog Velike Britanije da na svojoj teritoriji razmesti američke rakete srednjeg dometa, kao odgovor na "rastuću pretnju" iz Rusije.

On se založio za svijet bez nuklearnog oružja i ocijenio da se u ovoj fazi ne treba baviti provokacijama, spekulacijama i eskalacijama.

Ni zvanični Pariz ne želi postavljanje raketa sa nuklearnim glavama u Francuskoj.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale88

    23. jun 2015 | 12:12

    Pod hitno braci rusima omoguciti pet baza u srbiji da prave sa nekoliko atomskih raketa, pa cemo isto dobiti vozila i opreme od brace..!

  • VAN

    24. jun 2015 | 08:02

    Valda je Francuska naučila neku pouku iz Napeleonovog rata sa Rusijom. I valda je Nemačka naučili nešto u ratu sa Rusijom. Ako nisu ništa naučili onda sa njima nešto nije u redu. Rusi su Napoleona terali do Španije. A Nemačka ne bi sigurno danas postojala da se ameri nisu uključili u rat, kad su videli da Nemačka gubi rat na istocnom fontu. Amerima je bio cilj da ugrabe sve što je opljačkano i deponovano u Švajcarskoj pod izgovorom borbe protiv fašizma. Da bi tako naplatili svoje kredite što su finansirali fasizam u Nemackoj. To je ono što bi svi trebali znati o najvećim SAD-istickim predatorima na bogastvo. Ako evropski podanici amera dozvole da budu razmestene rakete u njihovim zemljama i postanu meta Rusima onda je to podanistvo patoloski problem.

  • Je suis Mladic

    23. jun 2015 | 21:42

    Sta je, prpa?! Rasturice vas PUTIN kao Bugarsku skupstinu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA