SPASIMO NAJSTARIJI RADIO! Srbiji treba međunarodni glas! (VIDEO)

Brojni slušaoci širom sveta, ali i ambasade Srbije u svetu i strane ambasade u Beogradu, Međunarodni radio Srbija ocenjuju kao relevantan i pouzdan izvor informacija o Srbiji. Za pripadnike dijaspore je nezamenjiva veza sa maticom

  • 4

Prijatelji i slušaoci Međunarodnog Radija Srbija (nekadašnje Radio Jugoslavije) želeli bi da ovaj radio opstane!

Ovaj radio postoji već 79 godina i jedina je radio stanica na kratkim talasima (čuje se u inostranstvu u svim delovima sveta), ali je nedavno doneta odluka da se Međunarodni Radio Srbija ugasi počev od 1. jula 2015.

ODLAZI U ISTORIJU: U ovoj državi FM radio postaje prošlost!

Međutim, Premijer Srbije Aleksandar Vučić prolongirao je rok na još četiri meseca do 1. novembra, pokušavajući da sa ministrom kulture i informisanja pronađe rešenje i za Radio Srbiju.

Međunarodni Radio Srbija (Radio Jugoslavija) je jedina radio-difuzna stanica u zemlji koja preko kratkih talasa emituje program u sve delove sveta i afirmiše državnu politiku, privredu, kulturu, tradiciju Srbije u svetu.

Emitujući program putem kratkog talasa i interneta (www.glassrbije.org i www.voiceofserbia.org), na srpskom i još jedanaest jezika, ova medijska kuća je osam decenija nezvanični portal države Srbije, koji pokriva svih pet kontinenata. Taj vid neformalne diplomatije je i danas nezamenljiv kanal predstavljanja zemlje na najpozitivniji način.

O tome svedoči i podatak da se njega nisu odrekle ni druge, mnogo značajnije zemlje, pa modernizuju i unapređuju rad sličnih stanica - Deutche Welle, BBC World Service, VOA, Glas Rusije... Ili kao zemlje u okruženju, poput Slovenije, članice EU, koja je svoj radio proglasila za glasilo od nacionalnog interesa.

Brojni slušaoci širom sveta, ali i ambasade Srbije u svetu i strane ambasade u Beogradu, Međunarodni radio Srbija ocenjuju kao relevantan i pouzdan izvor informacija o Srbiji. Za pripadnike dijaspore je nezamenjiva veza sa maticom.

Inače, Međunarodni Radio Srbija je jedna od najstarijih kratkotalasnih radio stanica, a osnovan je šest godina pre Glasa Amerike. Emitovanje programa za inostranstvo počelo je 8. marta 1936. godine u Kraljevini Jugoslaviji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA