"Anonimusi": "Gorile" DSS nas napale na Slaviji! (VIDEO)

Bilo je tu i prozivki za koga radimo, ko nas plaća… Nikako da im uđe u glavu da sve finansiramo iz svog džepa, a da smo to uradili jer nam je muka od svih, kažu "Anonimusi"

  • 2

"Anonimus Srbija", odnosno "Pokret 99%",  rešili su da se pred ovaj Uskrs, umesto jaja, pozabave ukrašavanjem predizbornih bilborda.

Ova akcija se, međutim, nije dopala nekim tvrdokornim partijskim poslušnicima, pa su rešili da upute po koju vaspitnu meru crtačima. Naime, kako navode Anonimusi, "gorile DSS-a" su im u ponedeljak uveče na Slaviji "uz psovke i pretnje oteli jedan sprej i bacili ga".

- Naravno, bilo je tu i prozivki za koga radimo, ko nas plaća, itd… Nikako da im uđe u glavu da sve finansiramo iz svog džepa, a da smo to uradili jer nam je muka od svih njih - navodi se u saopštenju Anonimusa.

Crtači su na bilbordima različitih politčkih stranaka docrtavali masku Gaja Foksa. Maska je poslednjih godina postala poznata kao simbol otpora političkim i ekonomskim elitama, najviše zahvaljujući grupi Anonimus.

Inače, ukrašavanje je samo jedna od akcija koju je ovaj pokret inicirao. Između ostalog, pokrenuli su peticiju u kojoj mole političare da se suzdrže od predizborne kampanje, navodeći kao jedan od razloga to da je "neumesno da se naš novac u vreme krize troši na prodaju magle".

Pokret poziva na pobunu u skladu s traktatom francuskog borca za ljudska prava Stefana Hesela. Ipak, kako navode, zadatak generacije XXI je evolucija, a ne revolucija.

Pogledajte video:

(I. M. / Trojka.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anon

    12. april 2012 | 16:28

    DSS simpanze mars u sumu.

  • Milan

    13. april 2012 | 16:41

    Pa naravno da ce Vas napasti neko kad sarate bilborde ! Koliko god Vi bili u pravu ili ne jasno je i Vama da to sto radite nije "legalno" . Drugo ne znam kakav problem imate sa DSS-om kada je to jedina stranka koja sta govori narodu to govori i okupatorima,ambasadorima,stranim obavestajcima itd ... Sto potvrdjuje JASNO poslednja knjiga Nikole Vrzica "vikiliks tajne beogradskih depesa" , crno na belo ! Ako ste vec anonimusi , nemojte samo hejtovati hvalite , a da biste hvalili morate imati ogromno predznanje . Pratite Malagurskog , odgledajte dokumentarce koje je snimio . Svi podrzavaju Vas radom , uglavnom . Opravdajte tu podrsku u potpunosti ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA