SRBIJA POSTAJE KRALJEVINA 2017? Uskoro 8 vekova od krunisanja Stefana Prvovenčanog (FOTO)

1217. godine u manastiru Žiča poseban legat pape Honorija III krunisao je Stefana Nemanjića, čime je kraljevska titula prešla iz Duklje u Rašku, formalno time preselivši centar srpskih srednjevekovnih zemalja iz današnje Crne Gore na teritoriju današnje jugozapadne Republike Srbije. Za manje od dve godine slavimo ovaj veliki jubilej

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Srpski knez od Žumberka
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Veljko Živković

    12. jul 2016 | 12:05

    Коначно добијамо серију о Немањићима! Ја бих изабрао Танасија Узуновића или Воју Брајовића или Микија Манојловића или Томислава Трифуновића као Стефана Немању, Растка Лупуловића или Светозара Цветковића или Гојка Балетића као Светог Саву, Пеђу Бјелца или Бранислава Трифуновића као Краља Стефана Првовенчаног, Вука Костића или Сергеја Трифуновића као Вукана Немањића, Уроша Јовичића као Краља Радослава, Петра Стругара као Краља Владислава, Ненада Јездића као Краља Уроша, Милоша Тимотијевића као Краља Драгутина, Богдана Диклића као Краља Милутина, Миодрага Кривокапића или Драгана Јовановића као Краља Стефана Дечанског, Војина Ћетковића или Жарка Лаушевића или Бранимира Поповића као Цара Душана, Милоша Биковића као Цара Уроша у серији о Немањићима! Серија „Прва Немањићка краљевина“ биће много најгледанија у свим регионима, биће много одлична и добра серија!

  • Ivan

    13. avgust 2015 | 22:32

    Duklja je zapravo bila Srpska. Duklja bila je Srpska Drzava. Srbi trebaju da budu izvanredno ponosni na Praistoriju Srbiji i Praistoriju Srba. Srbi i Srbija imaju Praistorijsku Istoriju. Duklja je bila samo jedna od Srpskih Drzava u dugoj istoriji Srba i Srbije. Praistorijska Srpska Drzava. Praistorijski Srbija. Praistorijski Srbi,Praistorijska Srbija i Praistorijska Srpska Drzava. Srbi i Srbija su na Balkanu postojali i ziveli u jos Prvom Veku Pre Hrista. Srbi i Srbija su na Balkanu postojali i ziveli u jos 1. Veku Pre Hrista.

  • Siljo

    13. avgust 2015 | 17:14

    Srbi bi trebali biti ponosni na slavnu Srpsku Praistoriju. Srbi moraju biti ponosni na Srpsku Praistoriju, na Praistoriju Srbije i Praistoriju Srba. Srpska Drzava odnosno Srbija je na Balkanu postojala u 1. Veku pre Hrista. Srpski Narod odnosno Srbi su ziveli na Balkanu u 1. Veku Pre Hrista. Srbija je kao drzava postojala na Balkanu u Prvom Veku Pre Hrista. Srbi su kao narod na Balkanu postojali u Prvom Veku Pre Hrista. Srbi i Srbija su na Balkanu postojali u Prvom Veku Pre Hrista. Na to bi svi Srbi morali biti vrlo ponosni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA