DONETA ODLUKA: Počinje proces privatizacije Telekoma Srbije!

Telekom Srbija je krajem marta prihvatio ponudu francuske konsultantske firme Lazard Freres SAS, koji je bio jedini ponuđač za privatizacionog savetnika u procesu prodaje kompanije. Tada je saopšteno i to da će se u naredna dva meseca utvrditi predlog modela privatizacije

  • 4

Vlada Srbije je obavezala Ministarstvo privrede i Agenciju za privatizaciju da realizuju zaključak o pokretanju inicijative za prodaju srpske telekomunikacione kompanije.

Saopšteno je da je privatizacioni savetnik za Telekom Srbiju francuski Lazard, ali nije rečeno kakvi bi mogli da budu modeli prodaje, kao ni cena, objavio je B92.

Poznat ponuđač za savetnika za utvrđivanje predloga modela privatizacije Telekoma Srbija

Telekom Srbija je krajem marta prihvatio ponudu francuske konsultantske firme Lazard Freres SAS, koji je bio jedini ponuđač za privatizacionog savetnika u procesu prodaje kompanije. Tada je saopšteno i to da će se u naredna dva meseca utvrditi predlog modela privatizacije.

Pre četiri godine, vrednost Telekoma je procenjena na 2,2 milijarde evra, ali je tadašnja vlada za paket od 51 odsto te kompanije tražila najmanje 1,4 milijarde evra.

Najveći akcionar Telekoma je država Srbija sa 58,11 odsto akcije, 20 odsto je u vlasništvu kompanije, 14,95 poseduju građani, dok 6,94 sadašnji i bivši zaposleni Telekoma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djoloe

    25. jun 2015 | 19:57

    Strateski resurs kao sto su telekomunikacije se ne smeju privatizovati !!!

  • JOK

    26. jun 2015 | 10:13

    E jade jadne ! Samo jos bodljikavom zicom da nas ograde.

  • Vladimir

    27. jun 2015 | 18:58

    Zar nije PV rekao da Djelic nece ucestvovati u prodaji Telekoma??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA