KOSTIĆ: Sarađujemo sa Vladom, ima pomaka u privredi Srbije! (FOTO) (VIDEO)

Predsednik srpskog poslovnog kluba "Privrednik" Miodrag Kostić napomenuo je da se ugao posmatranja na privrednike i najveće poslodavce u zemlji promenio

  • 0

Negujući tradiciju okupljanja privredne elite s kraja 19. i početka 20. veka, u bašti Kuće Srpskog poslovnog kluba „Privrednik“ u Beogradu, priređen je tradicionalni letnji prijem, koji je otvorio predsednik tog kluba Miodrag Kostić.

Kostić: Uložio bih u Zvezdu i Partizan, ali da uslovi budu javni!

Letnji prijem je i ove godine okupio veliki broj eminentnih zvanica, predstavnika domaćih i stranih kompanija, državnih institucija, diplomatskih misija, zvanica iz sveta društvenog, kulturnog i privrednog života Srbije.

U ime svih članova, goste je pozdravio predsednik Kluba Miodrag Kostić, koji je napomenuo da je dijalog sa Vladom uznapredovao i da se ugao posmatranja na privrednike i najveće poslodavce u zemlji promenio, ali i da veruje da samo kroz zajednički dijalog možemo svi zajedno da brže radimo i ostvarujemo bolje rezultate.

Kostić je istakao da članovi Kluba „Privrednik“ već 13 godina svakodnevno rade na uspostavljanju boljih uslova privređivanja i reformisanju društvenog ambijenta u celini.

Foto: Promo Foto: Promo

Kostić: Dajte mi EPS ili Železnice Srbije i imaćete profit!

Kako je najavio, kao i do sada, kroz brojne društveno odgovorne aktivnosti Klub će nastaviti da pomaže lokalnu zajednicu, stvara bolje i bogatije društvo i bude konstruktivan i pouzdan partner Vladi i drugim učesnicima u dijalogu.

- Za brži napredak, oslobađanje privatnog kapitala, nove investicije, oživljavanje proizvodnog sektora, potrebna nam je podrška Vlade i svih njenih institucija. Iako je učinjen izvestan pomak, dodatno je neophodno usmeriti kapitalne investicije u infrastrukturu, sprovesti regulatorne reforme i izmenu sistemskih zakona, ali i smanjiti birokratske namete privrednicima. Privatnih investicija i dobrih projekata ima ali je potreban privredni ambijent, jednak za sve investitore -  rekao je Kostić.

Srpski poslovni klub „Privrednik“ osnovan je 2002. godine kao dobrovoljno, nezavisno i neprofitno udruženje uspešnih privrednika i drugih vodećih javnih ličnosti, u cilju unapređenja preduzetništva i menadžmenta u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA