Istraga protiv 14 osumnjičenih za izazivanje nacionalne mržnje prema Romima

U nemirima u Resniku povodom preseljenja Roma povređena četvorica policajaca. Tužilaštvo predložilo da se svim osumnjičenima odredi pritvor

  • 0

Više tužilaštvo u Beogradu podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv 14 osumnjičenih za izazivanja nacionalne mržnje prema Romima u beogradskom naselju Resnik, kao i za napad na policajce, rečeno je u tom tužilaštvu.

U Resniku su 7. aprila 2012. izbili nemiri zbog najavljenog preseljenja Roma iz nehigijenskog naselja kod "Belvila".

Zahtevom su obuhvaćeni Srđan Glušević, Milan Avramović, Miloš Živković, Dušan Kljajčin, Stefan Stojković, Boban Živanović, Miloš Vasić, Zvezdan Nedeljković, Miša Medić, Milan Perić, Vladimir Ranković, Ivan Nedeljković, Milan Jelinić, Dejan Nedeljković, svi iz Rakovice.

Oni se terete da su pokušali da dođu do naselja Sunčani breg, gde su bili postavljeni kontejneri namenjeni za život raseljenih romskih porodica, kako bi uništili konternejere, ali ih je policija zaustavila na raskrsnici ulica Slavka Miljkovića i Podavalske.

Nakon toga, osumnjičeni su sa građanima napali policajce, gađajući ih kamenicama, staklenim flašama, palicama, ciglama. 

U napadu su povređena četvorica pripadnika MUP-a. 

Tužilaštvo je predložilo da se svim osumnjičenima odredi pritvor, kako ne bi nastavili sa vršenjem krivičnih dela, ali i zbog eventualnog uticaja na saučesnike.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA