Naser Orić pušten na slobodu!

Ratni komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić ranije danas je specijalnim letom iz Švajcarske stigao u Sarajevo, gde ga je preuzela Granična policija BiH

  • 23

Osumnjičeni za ratne zločine nad Srbima Naser Orić pušten je večeras na slobodu na osnovu odluke postupajućeg tužioca, potvrđeno je Srni iz Suda BiH.

- Postupajući tužilac nije tražio pritvor za Orića. Kada su predložene mere zabrane, onda nema zakonskog osnova za zadržavanje u pritvoru - pojašnjeno je iz Suda.

Naser Orić izručen Sarajevu!

Ročište o određivanju mera zabrane biće održano u ponedeljak, 29. juna. Mere zabrane koje je predložilo Tužilaštvo uključuju ograničavanje kretanja i boravka osumnjičenog, zabranu kontakta sa svedocima i osumnjičenima u predmetu, te periodično javljanje nadležnom policijskom organu.

NASER ORIĆ će biti IZRUČEN Bosni i Hercegovini, a ne Srbiji!

Postupajući tužilac je ocenio da su predložene mere dovoljne da se osigura nesmetano vođenje postupka. U slučaju nepoštovanja neke od predloženih mera zabrane, može se pokrenuti predlog za određivanje mere pritvora.

Printskrin: YouTube/Ibro Zahirovic Printskrin: YouTube/Ibro Zahirovic

Ratni komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić ranije danas je specijalnim letom iz Švajcarske stigao u Sarajevo, gde ga je preuzela Granična policija BiH.

Oriću je tokom saslušanja predočeno koja mu se krivična dela stavljaju na teret, a odluka o eventualnom predlogu za odredjivanje jednomesečnog pritvora ili preduzimanju nekih drugih mera biće poznata sutra.

- Nakon izručenja u BiH, Orić je predat postupajućem tužiocu Posebnog odeljenja za ratne zločine koji će ga ispitati u svojstvu osumnjičenog u okviru predmeta `Naser Orić i drugi`, a koji se vodi u Tužilaštvu BiH, te doneti odluku o daljim aktivnostima u predmetu - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

(Telegraf.rs / Tanjug / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Scooby-Doo

    26. jun 2015 | 23:02

    Zlocinac

  • sunce

    27. jun 2015 | 07:18

    Bosnjakinja sam ali ovu zvijer treba sto prije iza resetaka.Nije on nikom pomogao sem Srebrnicanima.Dolaskom u moj rodni grad sve je poremetio .Samo ga podrzavaju fanatici a kad bi uradili anketu mnogi bi voljeli da je iza resetaka.Ali dok je ovakve vlasti koja podrzava I finansira njega I slicne nikad nece biti mir.Sve je korumpirano .Kriminalci su na vlasti I to je to

  • Buba

    26. jun 2015 | 23:52

    Još jedna lakrdija u režiji velikog brata!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA