PIRAEUS BANKA: Novac iz Srbije ostaje u Srbiji, bez obzira na dešavanja u Grčkoj!

Piraeus banka AD Beograd u Srbiji posluje kao nezavisno pravno lice i registrovana je kao domaća banka sa stranim ulagačkim kapitalom. Banka je visoko likvidna i solventna

  • 2

Uprkos tome što je samo u toku jučerašnjeg dana iz grčkih banaka podignuto više od 600 miliona evra iz grčkih banaka, Piraeus banka obaveštava građane da nema razloga za paniku, jer ona posluje redovno, a obim transakcija je na uobičajnom nivou.

GRCI MASOVNO VADE PARE IZ BANAKA: U samo jednom danu podigli 600 miliona evra! (FOTO)

Prema navodima iz njihovog saopštenja, to što Grci podižu gotovinu iz banaka nakon najave referenduma i odbijanja evrozone da produži program pomoći Grčkoj, nema veze sa Srbijom.

"Piraeus banka AD Beograd u Srbiji posluje kao nezavisno pravno lice i registrovana je kao domaća banka sa stranim ulagačkim kapitalom. Banka je visoko likvidna i solventna, a celokupno njeno poslovanje je u skladu sa propisima i direktivama Narodne banke Srbije", stoji u njihovom saopštenju.

DAN ODLUKE ZA GRČKU I CIPRASA: Sutra se nastavljaju pregovori o dužničkoj krizi!

Foto: Promo Foto: Promo

Oni uveravaju građane da se novac koji je Banka uložila kao kapital ne može povući i da on ostaje u Srbiji kao trajna garancija solventnosti ovdašnjim deponentima, kreditorima i drugim poveriocima.

Republika Srbija ima vrlo stroge i restriktivne zakone, kao i kontrolu, tako da bez obzira na dešavanja u Grčkoj, Piraeus banka u Srbiji nastavlja neometano da obavlja svoju delatnost i poslovanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA