MERKELOVA BESNA NA GRČKU: Ako propadne evro, propala je i EVROPA!

- Ako propadne evro, propašće i Evropa - rekla je kancelarka pred članovima svoje konzervativne stranke u Berlinu, prvi put o tome javno govoreći nakon neuspešnih pregovora održanih između Grčke i njenih poverilaca tokom vikenda u Briselu

  • 41

Nemačka kancelarka Angela Merkel govorila je prvi put javno o propasti pregovora održanih između Grčke i njenih poverilaca tokom vikenda u Briselu.  Ona  je pozvala na kompromis u trenutku kada se strahuje od izlaska Grčke iz monetarne unije.

SRPSKI TURISTI ZAROBLJENI U GRČKOJ: Panika, nema goriva na pumpama!

- Ako propadne evro, propašće i Evropa. Ako izgubimo sposobnost da pronađemo kompromis u ovome, Evropa je izgubljena - rekla je kancelarka .

Njen portparol Stefen Sajbert u ponedeljak je na redovnoj konferenciji za novinare kazao kako je kancelarka spremna na ponovne pregovore sa svojim grčkim kolegom Aleksisom Ciprasom ukoliko on to bude želeo, piše AFP.

Francuski predsednik Fransoa Oland danas je izjavio da je njegova zemlja i dalje sklonija ponovnom dijalogu između Grčke i njenih poverenika pa je ocenio da je sporazum još uvek moguć uprkos prekidu pregovora tokom vikenda.

Foto: Milena Đorđević, Wikipedia Foto: Milena Đorđević, Wikipedia

- Francuska je i dalje na raspolaganju i za to da se dijalog nastavi. Danas još uvek postoji mogućnost za postizanje sporazuma, a sutra će zavisiti o odgovoru Grka na referendum - rekao je nakon sastanka s glavnim ministrima svoje vlade.

Rusija je zabrinuta da će grčka kriza imati negativne posledice za celu Europsku uniju, objavio je u ponedjeljak Kremlj, a prenosi Reuters.

- Moskva prati izbliza razvoj događaja u EU u kontekstu financijske krize u Grčkoj. Zabrinuti smo zbog mogućih negativnih posledica koju bi ta kriza mogla imati za celu EU - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jednostavan lik

    29. jun 2015 | 17:34

    Besna besna....zato sto Grci misle svojom glavom...ne slusaju svaku bagru sta im 'dobronamerno' preporucuje

  • Marka

    29. jun 2015 | 21:34

    Nek propadne evro, ziveli dinari

  • Mira

    29. jun 2015 | 22:05

    Odavno cekamo da pukne Evropa ...bravo Grci!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA