SRPSKI TURISTI ZAROBLJENI U GRČKOJ: Panika, nema goriva na pumpama!

Opsada benzinskih pumpi i nestašica goriva u Grčkoj može da prouzrokuje i velike probleme srpskim turistima koji se nalaze na letovanju. Naime, mnogi od njih koji su svojim kolima otišli na more, ne mogu da se "dokopaju" Makedonije, kako bi u toj zemlji natočili gorivo

  • 42

Nakon izjave grčkog premijera Aleksisa Ciprasa da će u ponedeljak banke ostati zatvorene, usledio je novi šok za građane Grčke. Redovi na benzinskim pumpama su ogromi, a goriva je sve manje. U velikoj panici su i srpski turisti koji su bili na letovanju i sada treba da se vrate kući.

HAOS SE NASTAVLJA: U Grčkoj od ponedeljka sve banke zatvorene!

Opsada benzinskih pumpi i nestašica goriva može da prouzrokuje i velike probleme srpskim turistima koji se nalaze na letovanju. Naime, mnogi od njih koji su svojim kolima otišli na more ne mogu da se "dokopaju" Makedonije, kako bi u toj zemlji natočili gorivo. Ono što mnoge plaši su i dugački redovi u bankama i na bankomatima.

Takođe, akcije na evropskim berzama doživele su danas najveći pad od kraja 2011. godine, a najteže su pogođene banke u južnoj Evropi, nakon što je Grčka zatvorila svoje banke i uvela kontrolu kapitala zbog dužničke krize.

SVE ZBOG GRČKE: Danas je najgori dan na berzama od 2011. godine!

Grčki penzioneri čekaju danas ispred banaka da bi dobili svoj novac iako je Vlada odlučila da sve banke ostanu zatvorene ove sedmice, a da bankomati rade tek od sutra.

Foto: Milena Đorđević, Wikipedia Foto: Milena Đorđević, Wikipedia

Penzije bi trebalo da budu uplaćene danas, nakon što je Vlada uvela kontrolu kapitala da bi zaštitila finansijski i bankarski sistem od kolapsa.

Prema uvedenim restrikcijama, dozvoljeni su samo elektronski transferi i plaćanje računa unutar zemlje.

Vlada Grčke naglasila je da se ove mere ne odnose na strane turiste, za koje ne važi ograničenje iznosa koje mogu povući sa bankomata. Vlasnici grčkih kreditnih i platnih kartica od sutra će moći da podignu do 60 evra dnevno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    29. jun 2015 | 14:01

    Nemojte siriti dezinformacije i plasiti narod. Ja sam sa zenom i detetom u Grckoj,na Sitoniji i nista nije tacno sto se tice panike i redova na pumpama. Na bankomatima se normalno podize novac,a goriva ima isto kaloliko i juce i bilo koji dan pre ovoga!

  • Dzordz

    29. jun 2015 | 14:55

    Opet radije idem tamo nego u crnu goru. U ukrajinu bih radije nego u cg.

  • Lol

    29. jun 2015 | 17:05

    Evo mene u Grčkoj. Sipala normalno dizel. Sa bankomata dižem koliko hoću. Ne panicite. Sve je u normali. Grci se bore i tako i treba da rade. A ne ko mi. Malo nam zapretimo mi odma pokleknemo. Zato smo i izgubili trećinu teritorije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA