NOVI ŠOK U SPC: Smenjen VLADIKA za koga niko nije očekivao da će biti na udaru! Evo i zbog čega

Prema informacijama iz vrha SPC-a, do problema u radu episkopije došlo je zbog naglih promena paroha (sveštenika) u 35 parohija

  • 16
Saborna crkva, Svestenici, Liturgija Foto: Marko Todorović

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve suspendovao je episkopa niškog Jovana Purića zbog problema u organizaciji rada u eparhiji, saznaje danas agencija "Beta".

UDAR NA SRPSKOG PATRIJARHA: Policija mu zabranila ulazak u manastir, iz kase i sa računa IZVUČENA VELIKA KOLIČINA NOVCA!

Prema informacijama iz vrha SPC-a, do problema u radu episkopije došlo je zbog naglih promena paroha (sveštenika) u 35 parohija.

Oni su se prvo pisanom molbom, a kasnije i lično obratili patrijarhu Irineju smatrajući da su promene paroha štetne za crkvu i sveštenstvo, a njihovi stavovi uvaženi su i od Sinoda.

PISMO KOJE JE PODIGLO SPC NA NOGE: Kako je predviđeno ko će biti smenjen od vladika i ko je sledeći?!

Foto: SPC Foto: SPC

Episkopa Purića će do sledećeg Sabora SPC-a menjati episkop raško-prizrenski Teodosije.

Sinod SPC je svojevrsna vlada unutar crkve, a čine je četiri episkopa i patrijarh, a donesene odluke se verifikuju ili osporavaju na redovnom arhijerejskom Saboru.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nislija

    1. jul 2015 | 14:18

    SRAMOTA Izbacuju Vladiku koji je uspeo da eparhiju Nisku dovede u red i da svestensto postavi tamo gde im je mesto.Sramota velika SRAMOTA.Sada ce opet u prvi plan da izadju svestenici trgovci i da nastave da vrsljaju tamo gde su stali pre dolaska Vladike Jovana.

  • Sergej

    1. jul 2015 | 14:09

    Velika Velika Velika sramota i steta sto je Vladika Niski Jovan smenjen.On je doveo u red javasluk u Niskoj crkvi. Svestenici pre njega su drzali butike, piljare itd. Steta za ovakvog coveka.

  • Dejan

    2. jul 2015 | 09:45

    Nije mi jasno zaista kako je moguće da vladika koji je izgubio svako poštovanje u narodu jer je oslobođen optužbi na osnovu zastarelosti predmeta za vrlo ozbiljno krivično delo i dalje ne smenjuje a da se u međuvremenu smenjuju neke druge vladike. O čemu se ovde radi.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA