UDAR NA SRPSKOG PATRIJARHA: Policija mu zabranila ulazak u manastir, iz kase i sa računa IZVUČENA VELIKA KOLIČINA NOVCA!

Ispitaće se kako je vladika Georgije, kao razrešeni episkop, podizao novac sa računa eparhije kanadske, navodi patrijarh Irinej

  • 15
Saborna crkva, Svestenici, Liturgija Foto: Marko Todorović

Kasa eparhije kanadske he skoro ispražnjena, zaključane eparhijske kancelarije morale su da budu otvorene na silu, a o sprečavanju, i to uz pomoć policije, patrijarha Irineja da uđe u manastir u Miltonu 5.juna, biće obaveštena najviša crkvena tela.

PISMO KOJE JE PODIGLO SPC NA NOGE: Kako je predviđeno ko će biti smenjen od vladika i ko je sledeći?!

Ovako je u svom pismu stanje u eparhiji kanadskoj predstavio eparhijskim telima i crkveno-školskim opštinama patrijarh srpski Irinej.

Odlukom majskog Sabora, poglavar SPC privremeno, kao administrator, upravlja ovom udaljenom eparhijom srpske crkve do izbora novog arhijereja.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vladiku Georgija, doskorašnjeg episkopa kanadskog, podseća patrijarh Irinej u pismu, Sabor je trajno razrešio upravljanja Eparhijom kanadskom, pozvao ga da napusti Kanadu i da preda arhivu i finansijsku dokumentaciju poglavaru srpske crkve kao administratoru.

- Nažalost, vladika Georgije to nije učinio. Umesto da preda zvaničnu dokumentaciju Eparhije, predao je vladičanski štap i panagiju, sa objašnjenjem da Eparhijom upravljaju skupština i savet. To je objašnjenje za malu decu - piše patrijarh Irinej u svom pismu.

- Od 22.maja, episkop Georgije je kao razrešen od upravljanja Eparhijom kanadskom izdavao naloge na osnovu kojih je eparhijskih računa izašla veća količina novca - tvrdi patrijarh Irinej.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    30. jun 2015 | 10:12

    Taj manastir se ne vodi na spc vec licno na ime i prezime tog smenjenog vladike i zato mu nedaju da udje jer je uknjizeno kao licna svojina

  • топлистанадреалиста

    30. jun 2015 | 10:13

    Неподобни лете!

  • Veljko

    1. jul 2015 | 14:37

    Ljudi o čemu vi pričate,u redu ako je kriv neka su ga smenili,ali naš Irinej se isto tako ponašao kao vladika a i sad kao patrijarh.Cenim i poštujem samo patrijarha Pavla jer je Božji čovek i treba ga proglasiti svecem on je išao pešaka a ovi imaju vozne parkove sa besnim autima.Ja sam vernik ali pitam SPC kojoj mi veri pripadamo ako nam oni za svaki običaj prinose cenovnik i sve debelo naplaćuju,a vidite i sami šta privatno voze audi,mercedes,itd.Kolko ja znam u crkvi se daje kolko imaš jer u suprotnom tu vere nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA