KOLIKO JOŠ SRBA TREBA DA POGINE NA "PUTU SMRTI"? Radovi na obilaznici neće biti gotovi jer nema novca?!

- Zbog utvrđenog i nedovoljnog obima raspoloživih finansijskih sredstava, radovi na nastavku izgradnje obilaznice oko Bavaništa nisu planirani za 2015. godinu - kažu iz JP "Putevi Srbije"

  • 3

Nezavršeni i neobeleženi putevi u Srbiji razlog su mnogih saobraćajnih nesreća i izgubljenih života. Poslednja u nizu jeste nesreća u Bavaništu kod Pančeva koja se dogodila prošle subote gde je život izgubilo troje ljudi, među njima i šestomesečna beba.

Obilaznica oko Bavaništa gradi se godinama unazad i nikako da se završi. Mnogi političari su iz godine u godinu najavljivali njen završetak, ali to nikako da se desi. Razlog je naravno, novac.

MALA UNA (4) OSTALA SAMA: Posle oca i sestre, preminula joj i MAJKA!

Da stvar bude još gora radovi na završetku obilaznice nisu planirani ni za ovu godinu.

- Zbog utvrđenog i nedovoljnog obima raspoloživih finansijskih sredstava, radovi na nastavku izgradnje obilaznice oko Bavaništa nisu planirani u Programu poslovanja JP "Putevi Srbije" za 2015. godinu, koji je usvojen od strane Vlade Republike Srbije - rekli su nam iz "Puteva Srbije".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Uzimajući u obzir saobraćajni značaj obilaznice oko Bavaništa stručne službe JP "Putevi Srbije" su u predlog rebalansa Programa poslovanja za 2015. godinu uvrstile i nastavak predmetnih radova, u finansijskom iznosu od 92 miliona dinara.

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: U nesreći kod Bavaništa preminula BEBA OD ŠEST MESECI i njen otac Vladimir (36), majka se bori za život! (FOTO)

Navedenim finansijskim sredstvima bi bili izvedeni sledeći radovi:

- Dovođenje postojećeg tucaničkog nosećeg sloja u projektovano stanje

- Uređenje postojećih prilaznih puteva

Foto: Ilustracija/e-stock.us/Miloš Rafailović Foto: Ilustracija/e-stock.us/Miloš Rafailović

- Izgradnja projektovanih putnih objekata - propusta na trasi obilaznice i

- Izgradnja prvog bito-nosećeg sloja asfaltnog zastora.

- Procena je da, ukoliko se napred navedeni radovi izvedu tokom 2015. godine, završetak svih radova na obilaznici oko Bavaništa (izgradnja završnog sloja od asfalt-betona) može biti tokom prve polovine 2016. godine - kažu iz JP "Putevi Srbije".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    2. jul 2015 | 12:50

    Bog s vama, ne mogu da zavrse ni obilaznicu oko Beograda, a da zavrse oko Bavanista ....

  • Marko NS

    3. jul 2015 | 08:13

    Prođite tzv.koridorom 10 od Leskovca pa do granice sa Makedonijom da vidite šta je strava od 'puta'.Smenjuju se autoput sa čunjevima i jednom trakom,ulazi se u sela,penje sa na brda zemjle i peska,rupe na sve strane i tako 10-15 godina a na Skupštini Srbije puna usta 'uspeha' samo ispada.Ne znamo šta ćemo sa viškom novca?!Pa završite konačno ovu stradiju na jugu Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA