RAJ NA ZEMLJI: Pogledajte šta vas sve čeka ove godine NA SRPSKOM MORU! (FOTO)

Turistima koji se odluče da odmor provedu u Boru i okolini, osim hotela "Jezero" na raspolaganju su hotelski smeštaj i brojni turistički sadržaji u okolini, kao što su Brestovačka Banja, Lazareva pećina, ZOO vrt, kafić u Jami na 400 metara ispod zemlje, različite kulturne i turističke manifestacije

  • 4

Hotel "Jezero" na Borskom jezeru pridružio se hotelima i ugostiteljskim objektima koji su se odazvali pozivu republičke Vlade da se prijave i podrže kampanju promocije domaćeg turizma podelom vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja.

I SRBIJA IMA SVOJE MORE: A evo i dokaza za to! Na vama je samo da spakujete kofere (FOTO)

Otkako je hotel "Jezero" renoviran i ponovo otvoren 2012. godine, Borsko jezero i opština Bor su među traženijim turističkim destinacijama u Srbiji, ali će akcija "Moja Srbija" doprineti još boljoj promociji potencijala ovog kraja Srbije.

- Ovo je dobro za poslovanje, ali je zaista dobro i za promociju domaćih turističkih destinacija. Mi smo ove godine proglašeni za top destinaciju u zemlji, poseta je sve veća i nadamo se da će tako biti ne samo ovog leta nego i do kraja godine - kaže upravnica hotela "Jezero"Milica Milovanović.

Foto: Promo Foto: Promo

U akciji "Moja Srbija" učestvuju hoteli i ugostiteljski objekti koji prihvataju vaučer od pet hiljada dinara, koliko za pokrivanje dela troškova smeštaja Vlada dodeljuje domaćim turistima. To pravo da državnom subvencijom od pet hiljada dinara izmire deo izdataka za letovanje imaće, prema uredbi, nezaposleni, penzioneri i zaposleni čija zarada ne premašuje 60.000 dinara mesečno.

Da bi privukli što veći broj turista u letnjoj sezoni, u hotelu "Jezero" na vreme su se pripremili. Pri kraju je izgradnja etno-restorana na glavnoj plaži. I pre zvaničnog završetka u njemu će biti otvorena letnja bašta, a kasnije će etno restoran imati i domaću kuhinju sa tradicionalnim jelima ovoga kraja.

Foto: Promo Foto: Promo

- Puštanjem u rad etno-restorana na glavnoj plaži želimo da upotpunimo ponudu hotela i tako privučemo još više gostiju. Tu ćemo vikendom organizovati muzičke večeri. U završnoj fazi je i uređenje teniskih terena. Na pontonskim bazenimaumesto žičanog stavićemo tvrdo dno kako bi kupači, pogotovo deca, bili sigurniji, jer je dubina jezera na tom mestu 30 metara. Osim toga, svakodnevno čistimo i uređujemo dve naše plaže. Sve ovo, radi štednje, radimo sami ili uz pomoć radnika Rudarsko-topioničarskog basena Bor - ističe zamenik upravnika hotela "Jezero" Miodrag Milovanović.

Foto: Promo Foto: Promo

DA LI VERUJETE DA JE OVAJ RAJ U SRBIJI? I to bliže nego što mislite! (FOTO)

Plaže i okolinu Borskog jezera ne uređuje samo hotel "Jezero". Komunalna inspekcija naložila je da kamperi uklone nelegalno postavljene šatore i prikolice, kojih je najviše bilo oko hotela "Metalurg". Komunalna inspekcija će nastaviti da kontroliše priobalje Borskog jezera, pa će u narednom periodu biti uklonjeni nelegalno postavljeni šatori i prikolice i sa ostalih plaža i prilaza jezeru.

Foto: Promo Foto: Promo

Cilj je da se priobalje jezera uredi i sadržaji upotpune kako bi se opravdalo poverenje turista koji dolaze na Borsko jezero.

Turistima koji se odluče da odmor provedu u Boru i okolini, osim hotela "Jezero" na raspolaganju su hotelski smeštaj i brojni turistički sadržaji u okolini, kao što su Brestovačka Banja, Lazareva pećina, ZOO vrt, kafić u Jami na 400 metara ispod zemlje, različite kulturne i turističke manifestacije...

Foto: Promo Foto: Promo

Kapaciteti hotela "Jezero" dobrim delom već su rezervisani i za jesenju sezonu, kada se održava većina seminara, savetovanja i predavanja, jer upravo na kongresnom turizmu ovaj hotel bazira svoje poslovanje van letnje sezone.

SRPSKA FILADELFIJA: Bor podneo inicijativu za dobijanje statusa GRADA (FOTO)

Foto: Promo Foto: Promo

Uz to, borski Moto klub „East Bikers Bor", ugledni član Moto asocijacije Srbije koja broji šezdesetak klubova, od 3. do 5. jula na glavnoj plaži na Borskom jezeru organizuje moto skup "Borsko jezero 2015".

Mnogi učesnici ovog skupa biće gosti hotela "Jezero".

Foto: Promo Foto: Promo

Kao i proteklih petnaestak godina, ovaj moto skup obeležiće rezličite egzibicije motorista i poseta turističkim destinacijama u opštini Bor. Susret ljubitelja motora upotpuniće poznate muzičke grupe srpske rok scene. 

Ova manifestacija je međunarodnog karaktera i nalazi se na svim sajtovima i kalendarima moto skupova u Evropi.

Foto: Promo Foto: Promo

Kao i ranijih godina, očekuje se da Borsko jezero ugosti više od hiljadu motorista iz cele Srbije, bivših jugoslovenskih republika i okolnih zemalja, ali i iz Češke, Nemačke, Rusije, Portugalije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aus

    3. jul 2015 | 16:38

    Bravo srbijo . Sledeci leto dolazim tu i oarma neidem nigde svaka cas prepoznajte svoje prirodno bogastvo i iskoristite . Ugledajte se na svicarsku

  • Marko

    3. jul 2015 | 16:36

    Bio sam na Borskom jezeru, zaista jedno od najlepsih mesta u Srbiji. Voda je izuzetno cista , s bozirom na to koliko mi kao drzava cuvamo i ulazemo u nase turisticke resurse, priroda okolo prelepa, hotel Jezero je vrlo solidan (ako se ne varam, nocenje sa doruckom je oko 3.500 dinara sto i nije previse). Imam najlepsa moguca iskustva sa Borskim jezerom. Ako budem uspeo da stignem, oticu cu i ove godine.

  • Пиши Ћирилицом

    3. jul 2015 | 16:35

    Лепо делује

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA