Uhapšen diplomata BiH zbog trgovine ljudima!

Konzul-savetnik pri ambasadi BiH u Parizu je učestvovao u nezakonitim aktivnostima koje se odnose na izdavanje dokumenata i omogućavanje putovanja i boravka većem broju osoba

  • 1

Konzul-savetnik u ambasadi BiH u Parizu uhapšen je danas u Sarajevu pod sumnjom da je bio umešan u organizovani kriminal i krijumčarenje ljudi, potvrđeno je u Tužilaštvu BiH koje i vodi istragu.

MONSTRUM KONAČNO UHAPŠEN: Albanac prodavao žene, odveo ih u pakao prostitucije!

Hapšenje je deo zajedničkih operacija koje sprovode policije i pravosudna tela BiH i Francuske pod direktnim nadzorom glavnog tužioca BiH i glavnog državnog advokata Pariza.

Krajem juna u okviru operacije kodnog naziva "CD" u BiH i u Francuskoj uhapšeno je nekoliko desetina osoba osumnjičenih za organizovani kriminal i trgovinu ljudima radi radne eksploatacije, krađe i prosjačenja na području Francuske.

Samo u BiH uhapšeno je sedam osoba koje su od 2012. godine organizovale odlaske žena i maloletne dece u Francusku, gde su ih pretnjama, ucenama, zlostavljanjima, iznudama i zastrašivanjima terali na džepne krađe i druge oblike uličnog kriminala.

Na taj su način, prenosi Hina, osumnjičeni stekli protivzakonitu imovinsku korist u iznosu većem od dva miliona evra.

Tužilaštvo BiH je istragom utvrdilo da je deo te mreže bio i konzul-savetnik pri ambasadi BiH u Parizu koji je učestvovao u nezakonitim aktivnostima koje se odnose na izdavanje dokumenata i omogućavanje putovanja i boravka većem broju osoba, uglavnom romske nacionalnosti, sa područja BiH radi činjenja krivičnih dela u Francuskoj.

Prema dostupnim informacijama, članovima organizovane kriminalne grupe nezakonito je izdavao putne isprave za žrtve trgovine ljudima i za te usluge naplaćivao od 500 do 1.200 evra.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ица ЦЗВ

    8. jul 2015 | 17:26

    Ајде французи....хитно на савет безбедности-да се напише резолуција. А сав свет да крене да обележава датуме (којих има за цео календар)....енглеских,америчких и немачких злочина. И резолуција за сваки,сваког дана. ЖИВЕО ПРЕДСЕДНИК ПУТИН !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA