• 0

NE DAJTE DA VAS LAŽU: Ovako izgleda pravi PARIZ!

Izložba pod nazivom "Pariz kroz vreme i umetnost" biće postavljena u Galeriji Progres u Knez Mihajlovoj ulici od ponedeljka 13. jula do nedelje 19. jula, 2015. godine

  • 0
Foto: Promo

Foto: Promo

Ove godine, u predivnom prostoru centra grada, galeriji Progres, Art Fusion Project predstavlja petu po redu izložbu, ovog puta inspirisanu Parizom.

Izložba pod nazivom "Pariz kroz vreme i umetnost" biće postavljena u Galeriji Progres u Knez Mihajlovoj ulici od ponedeljka 13. jula do nedelje 19. jula, 2015. godine.

UMETNOST I POZNATI: Održan četvrti po redu Art Fusion Project (FOTO)

Brojni poznati srpski umetnici izlažu svoja dela inspirisanu francuskom istorijom i kulturom.

Pariz, svetski centar umetnosti, slikarstva, vajarstva, fotografije, pozorišta, filma, dizajna, mode, arhitekture, muzike i multimedijalnog performansa, kao jedan od vodećih svetskih poslovnih i kulturnih središta, prirodno se nametnuo kao inspiracija za ovogodišnji, peti po redu, Art Fusion, nakon uspešno organizovanih multimedijalnih izložbi na temu New York, Moskva, London i HEROJI.

Foto: Promo

Foto: Promo

U fotografskom izlaganju na temu Pariz posetioci će imati prilike da vide dela Nebojše Babića, Miše Obradović, Saše Vatković, Milice Tepavac i Aleka Živkovića.

Foto - kolaž izlaže Aleksandra Popović. Cile Marinković se predstavlja u srpsko - francuskoj vezi na slikarski način. Prati ga naslednica Dana Maar sa svojim umetničkim izrazom kolaža. Slikanje na staklu je delo Svetlane Filipović. Skice unutrasnjeg dizajna francuskih salonskih apartmana izlaže poznati srpski dizajner Ivan Čibarić.

Modne ilustracije na ovu temu radila je Milena Čvorović, dok su Sara Blam Bradić i Ružica Ristić spremile kostimsko - pozorišni kutak sa predivnom skulpturom “Ooh la la“ ženske cipele koja obeležava neprevazidjeni francuski stil.

U modnom segmentu se predstavlja poznati srspki dizajner Igor Todorović koji je kolekciju haljina poslednje linije posvetio visokoj modi Pariza.

Izložbu raskošnog nakita inspirisanu francuskom predstavlja Dijana Sinanović.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Program otvaranja izložbe je rediteljka Sanja Beštić prilagodila temi. Pre svega prelepom glasu Ksenije Mijatović i klavirskoj pratnji.
Takodje, atmosferu podržava omnibupra ambijentalni i apstraktni muzički trio iz Beograda a balerina Andrea Dobrić plesnim izrazom oživeće scenu "starog Pariza".

Cilj AFP projekta je predstavljanje i podrška umetnicima koji će u ovom konceptualnom izlaganju dočarati uticaj francuske kulture na srpsku umetnost kao i promocija srpsko-francuske ekonomske, istorijske i kulturne veze.

Pored umetničkog, na izložbi će biti zastupljen i edukativni sadržaj u vidu brojnih seminara na temu multimedija, arhitekture, industrijskog dizajna, menadžmenta i marketinga u umetnosti, 3D animacije, kulinarstva, mode, umetnosti i lepote. Seminare će voditi predavači iz eminentnih francuskih i srpskih ustanova i kompanija koje su lideri u svojim branšama.

Seminari su besplatni.

U periodu od 14-17 .7 2015 godine zainteresovani mogu čuti korisna predavanja:

PR i medije: Boris Jakić, Veštine povezivanja (umrežavanja): Miro Smolović, Dobre misli: Ksenija Mijatović, Šta stvarno želite?: Stella Karl Ćosić, WAKE UP: Nataša Vukoje, Francusko kulinarstvo: Petar Delić, Teslin Pariz: Aleksandar Protić, Zorica Civrić, Mirjana Prljević, Zagorka Kalentić Marković, Nail academy - Kako do savrsenog francuskog manikira?: Lesja Karić, Francuska lepota i šminka: Tijana Avramović Academy, Nega lica i tela na francuski način: Laboratorija LIPO Kozmetika.

Misija Art Fusion Projekta je podrška umetnicima kroz edukaciju, menadžment i mogućnost isticanja na globalnoj art platformi. Kroz edukaciju i razmenu kreativnih ideja u mogućnosti smo da otkrijemo jedinstvene kvalitete umetnika i da generišemo dijalog oko vodećih socijalnih pitanja, sa ciljem da predstavimo Srbiji, ali i svetu, njene umetnike i njihova dostignuća, i inspirišemo njihova buduća dela.

Prošlogodišnji Art Fusion videlo je više od 700 posetilaca, među kojima veliki broj zvanica iz diplomatskog kora, ostvarenih i uvaženih ličnosti iz sveta kulture, modne industrije, medija, javnog života i preduzetništva. Ove godine, zbog prepoznatog značaja i rastućeg interesovanja, Art Fusion se od jednodnevnog događaja transformiše u celonedeljnu izložbu, gde će svi zainteresovani imati priliku da vide na šta mogu da budu ponosni kada su u pitanju umetnost Srbije i njeni predstavnici.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima