ON SEJE SMRT: Kim Džong Un pogubio 70 funkcionera!

- Kim je, otkad je krajem 2011. preuzeo vlast posle smrti svog oca Kim DŽong Ila, izvršio više čistki na državnom vrhu, uklonivši sa vlasti ključne članove stare vladajuće garniture - rekao je Jun Bjung-se, ministar spoljnih poslova Južne Koreje

  • 20

Ministar spoljnih poslova Južne Koreje je izjavio da je u Severnoj Koreji izvršeno 70 egzekucija funkcionera otkad je lider Kim Džong Un preuzeo vlast.

UBIO arhitektu jer mu se NIJE SVIĐAO dizajn aerodroma. Evo i koji monstrum je ovo uradio! (FOTO)

Jun Bjung-se je na forumu u Seulu istakao i da Kimova "vladavina terora" podstiče građane Severne Koreje da beže u Južnu Koreju, ne precizirajući niti otkrivajući kako je došao do tih podataka, prenela je agencija AP.

- Kim je, otkad je krajem 2011. preuzeo vlast posle smrti svog oca Kim DŽong Ila, izvršio više čistki na državnom vrhu, uklonivši sa vlasti ključne članove stare vladajuće garniture - rekao je Bjung-se.

Analitičari navode da Kim koristi strah kako bi učvrstio svoju vlast, ali upozoravaju da ti napori neće dati rezultate ako on ne unapredi posrnulu severnokorejsku privredu.

Foto: Profimedia/AFP/KCNA VIA KNS Foto: Profimedia/AFP/KCNA VIA KNS

Vlada u Pjongjangu je oštro reagovala na komentare šefa južnokorejske diplomatije, nazivajući ih propagandom u nacističkom stilu, koja ima za cilj kaljanje ugleda Severne Koreje.

Državna novinska agencija te zemlje KCNA je izjave Jun Bjung-sea nazvala glasinama i "čistim lažima".

- Lažna propaganda predstavlja najnižu politički motivisanu konspirativnu farsu, koja ima za cilj da oda utisak nelagode i straha u redovima najviših zvaničnika Severne Koreje - ocenila je KCNA, dodajući da su južnokorejski mediji postali toliko dobri u laganju da "mogu da posrame čak i naciste".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravi Srbin

    9. jul 2015 | 10:55

    E takav nama treba!

  • Tutor

    9. jul 2015 | 11:48

    A imaju li gospoda ameri i Korejci južni neke relevantne dokaze za svoje tvrdnje, ili manipulišu kao i obično.

  • Jao meni

    9. jul 2015 | 12:41

    Klasicna propaganda americka. Njima ko veruje ovde u Srbiji taj definitivno nije sav svoj, ili ne toliko glup da mu je iq sobne temperature

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA