ZBOG RATNOG ZLOČINA NAD SRBIMA: Amerikanci izručuju ovu HRVATICU!

Azra Bašić je nekoliko godina živela u Kentakiju gde je radila u staračkom domu pre nego što je uhapšena u martu 2011. Rođena je u Hrvatskoj i koristila je imena Azra Kovačević i Izabela Bašić, a sumnjiči se da je učestvovala u mučenjima i ubistvima Srba iz Dervente u logorima od aprila do juna 1992

  • 27

Federalni sud u američkoj državi Kentaki presudio je da Hrvatica Azra Bašić može biti izručena BiH gde je protiv nje podignuta optužnica za ratne zločine.

Ovako sada izgleda KAPETAN DRAGAN, koji je danas IZRUČEN HRVATSKOJ (FOTO)

Bašić se sudski bori protiv izručenja od njenog hapšenja 2011. U BiH je tražena zbog ratnih zločina nad Srbima 1992.

Njen advokat je 2012. podneo dokumenta sudu u kojima navodi da su pritvaranjem prekršena prava kao građanke SAD. Sudija Karen Koldvel je juče odbila žalbu, ali je njen advokat Patrik Neš najavio žalbu.

Azra Bašić je nekoliko godina živela u Kentakiju gde je radila u staračkom domu i fabrici za preradu hrane pre nego što je uhapšena u martu 2011.

Rođena je u Hrvatskoj i koristila je imena Azra Kovačević i Izabela Bašić, a sumnjiči se da je učestvovala u mučenjima i ubistvima Srba iz Dervente u logorima od aprila do juna 1992. godine.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slaven prnjavor

    10. jul 2015 | 22:05

    E sta je sve ova sadistkinja radila po derventi ne bi normalnom ni na pamet moglo pasti sta je sve radila,,,da bog da joj se sjeme zatrlo i ne radjale se ovakve ljudske nakaze

  • топлистанадреалиста

    10. jul 2015 | 22:29

    Давно сам читао о злочинима ове...... не знам шта је на слици, дотична се не може назвати женом ни под разно! Монструм, како фаца може понекад да каже све!

  • Alex83

    10. jul 2015 | 21:55

    Ja sam iz Dervente. Pamtimo je i to dobro po tome što je mučila Srbe..i na kraju zaklala jednog Srbina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA