BIZARNO: Brat i sestra u incest-vezi dobili četvoro dece

Patrik Stibing i Suzan Karolevski u vezi su dobili četvoro dece, od kojih je dvoje rođeno sa invaliditetom. Patrik je proveo u zatvoru tri godine, a Suzan se izvukla

  • 2

Brat i sestra iz Nemačke, koji su se upustili u incestuoznu vezu tvrdeći da imaju pravo na porodičan život, izgubili su bitku pred Evropskim sudom za ljudska prava, javlja Bi-Bi-Si.

Patrk Stibing i Suzan Karolevski u vezi su dobili četvoro dece, od kojih je dvoje rođeno sa invaliditetom. Mogućnost da osobe koje su u rodu dobiju decu s invaliditetom temelj je zabrane incestuoznih veza u Nemačkoj, koju su brat i sestra pred sudom pokušali da opovrgnu.

Stibing je u zatvoru proveo tri godine, jer je bio osuđen zbog incesta. On nije upoznao svoju biološku sestru sve dok nije navršio 20 godina, jer je bio je usvojen i sa sestrom je stupio u kontakt tek nakon što je postao punoletan.

Suzan Karolevska, osam godina mlađa od brata, izbegla je zakonom predviđenu kaznu za razliku od Patrika, jer je blago mentalno zaostala i ne može se smatrati potpuno odgovornom  za svoje postupke.

Nakon smrti njihove zajedničke majke, brat i sestra su se zbližili i na kraju zaljubili.

Oni su nekoliko godina živeli zajedno, a od 2001. do 2005. godine dobili su i svoje četvoro dece. Kada je situacija sa incestom izašla na videlo, pošto ih je prijavio sopstveni deda, prinudno su razdvojeni.

Prema odluci suda, troje od četvoro dece zbrinuto je u Centru za socijalnu zaštitu.

Ovaj par i dalje insistira na tome da njihova ljubav nije nimalo drugačija od drugih.

Zakon protiv incesta delimično se bazira na većoj verovatnoći da će deca rođena u incestu imati neki oblik invaliditeta. U slučaju nemačkog para, to se pokazalo istinitim, jer je dvoje od četvoro dece rođeno sa invaliditetom.

Njihov advokat to je argumentovao činjenicom da ista opasnost preti i deci invalida, kao i deci koju majke rode u kasnijoj životnoj dobi. Prema njegovom mišljenju, ako se zabrani incest, trebalo bi zabraniti i ova dva scenarija.

Ipak, Evropski sud za ljudska prava nije prihvatio ove argumente, te je zaključio da zabrana incestuozne veze ni na koji način ne krši njihova osnovna ljudska prava.

(D. Zlojutro / BBS Mundo / Daily Mail)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagor

    14. april 2012 | 20:54

    Pazi ti njih jos se bune i bore da predstave tu stvar kao ok...auuu kuda ide ovaj svet

  • Nina

    14. april 2012 | 20:41

    Ovo je odvratno i prljavo, a ne bizarno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA