KRIV JE: Darko Šarić osuđen na 20 godina!

Darku Šariću sudilo se u odsustvu, do prošle godine, kada se pojavio u Srbiji i od tada je u pritvoru

  • 34

Darko Šarić, optuženi za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu nije došao na izricanje presude u Specijalni sud u Beogradu, a osuđen je na 20  godina, saznaje Telegraf!

Sudija je konstatovao da on nije želeo da iz pritvora bude sproveden u sudnicu.

SUTRA PRESUDA DARKU ŠARIĆU: Kazna i do 40 godina zatvora!

Postupak protiv Šarića počeo je 2010. godine, a suđenje je počelo u septembru te godine. Tužilaštvo je podiglo ukupno pet optužnica za šverc kokaina, kojima je obuhvaćeno ukupno 36 osoba, trojica su postali svedoci saradnici, dok je njih devetoro potpisalo sporazume o priznanju krivice u zamenu za blaže kazne.

UHAPŠEN DARKO TOŠIĆ U AMSTERDAMU: Konačno pao bliski Šarićev saradnik!

Darku Šariću sudilo se u odsustvu, do prošle godine, kada se pojavio u Srbiji i od tada je u pritvoru. Tokom suđenja tvrdio je da nije kriv i da mu je proces namestila bivša vlast.

U obrazloženju presude, koju je čitao nešto duže od sat vremena sudija Siniša Petrović je naveo da je ona doneta na osnovu dokaza, prikupljenih po zakonu. Podsetimo, odbrana je tokom celog postupka osporavala zakonitost prikupljenih prisluskivanih razgovora.

Prilikom utvrđivanja odlučnih činjenica, kako je naveo, veće se susretalo sa brojnim pitanjima i dilemama, ali je osudjujuća presuda doneta većinom glasova troclanog sudskog veća Specijalnog suda u Beogradu.

- Veće je zaključilo da su delovali kao organizovana kriminalne grupa koja je trgovala kokainom - rekao je sudija i ponovio da je utvrđeno da su grupu organizovali Darko Šarić, Goran Soković, Željko Vujanović kao i pokojni Dragan Dudić Fric, kao i da je to utvrđeno kako na osnovu iskaza svedoka'-saradnika, tako i na osnovu drugih prikupljenih dokaza.

Ostali članovi grupe, kako je navedeno, imali su svaki svoju unapred određenu ulogu. Svaki pripadnik, imao je svoje šifrovano ime, koje je koristio.

Šarićev advokat je najavio žalbu na presudu.

Na optuženičkoj klupi su osim Šarića, Nikola Dimitrijević, Zzeljko Vujanović, Miloš Cajić, Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Živko Sibinski, Boban Stojiljković, Marko Dabović i Aleksandra Mišić.

U aprilu 2013. godine u Specijalnom sudu u Beogradu je krenulo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

U bekstvu su još Rodoljub Radulović, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Djoković i Nebojša Sretenović. Za njima je raspisana Interpolova poternica.

Darko Šarić: Kažu da sam kupio pola Srbije. To nije tačno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • roki.

    13. jul 2015 | 11:20

    A orica zaboravili ah? Samo vi hapsite nase bravo!! sve za evropu.... A evropa vas samara

  • Aleks

    13. jul 2015 | 11:17

    Nepravda :))))

  • Saja

    13. jul 2015 | 11:44

    U zatvor idu oni koji nisu politicari, a gde su oni koji su drzavu pokrali. O njima nema da su osudjeni. Stvarno zalosno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA