ZAPALILI JE NA KUĆNOM PRAGU: Ova baka je žrtva krvoločnih zveri rata, a tek su joj juče pronađene kosti (VIDEO)

Po nalogu Tužilaštva BiH i uz prisustvo predstavnika Međunarodne komisije za traženje nestalih, iskopavanje je organizovao Operativni tim za traženje nestalih Republike Srpske

  • 9

Posmrtni ostaci nestale starice Netke Lukić (71), koja je ubijena i zapaljena na kućnom pragu 12. decembra 1992. godine, pronađeni su juče u Vučilovu kod Brčkog. Ona je nastradala prilikom napada na ovo selo od strane ujedinjenih snaga HVO iz Orašja i susedne Hrvatske.

POBESNELA BABA: Krvnički pretukla vozača jer je ušla u pogrešan autobus! (VIDEO)

Po nalogu Tužilaštva BiH i uz prisustvo predstavnika Međunarodne komisije za traženje nestalih, iskopavanje je organizovao Operativni tim za traženje nestalih Republike Srpske.

- To je moja tetka ili ono što je od nje ostalo. Bila je slepa i nije se evakuisala na vreme, a ubijena je i zapaljena zajedno s kućom koja je izgorela i potpuno se srušila. Pronašli su njene skoro izgorele kosti, a nakon identifikacije sahranićemo je na hrišćanski – pravoslavni način - rekao je vidno potrešen sestrić pokojne Netke Nikola Gavrić koji je prisustvovao otkopavanju ruševine.

U Vučilovcu je za jedan dan ubijeno 19 meštana, a Netka Lukić je poslednja s liste nestalih meštana u tom pogromu koji je zadesio ovo selo na desnoj obali Save.

Niko za ove zločine, pljačku i paljevinu nije odgovarao, a udruženja porodica poginulih nastavljaju potragu za još pet nestalih boraca iz Čelinca i jednim iz Prijedora koji su ubijeni isti dan u Vučilovcu braneći "koridor života" i severnu granicu Republike Srpske.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: rtvbn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    16. jul 2015 | 11:55

    Sramota za svet...evo hagu posla...al kad su srpske zrtve njih to ne zanima...oni nisi sposobni ni crnca naci u africi a kamoli resit neki slucaj posteno..ako oric nije zlocinac onda nije ni hitler ...

  • Suza

    16. jul 2015 | 16:17

    Sta je ova jadnica kome zgresila?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA