KOD NAS HEROJ, U FRANCUSKOJ ZLOČINAC: Ispovest Francuza koji je sprečio monstruma iz Martonoša da pobije celo selo (FOTO)

"Natalija od ranjavanja često ima infekcije pluća. Danjonovi su divni ljudi, a pojedini francuski mediji su im naneli velike probleme, posebno Emanuelu", pričaju komšije Danjonovih

  • 4

Emanuel Danjon, koji je ubio pomahnitalog Radeta Šefera posle masakra na svadbi u Martonošu, u domovini preživljava pakao, jer ga tamošnji mediji predstavljaju kao zločinca, a njegova supruga se još nalazi u bolnici.

SLOBODA ZA FRANCUZA, UBICU MONSTRUMA: Tužilaštvo donelo jedinu moguću odluku

- U Srbiji sam možda heroj, ali ovde u Francuskoj nisam. Ovdašnji mediji su me predstavili kao zločinca. Moja porodica je preživela masakr i tu traumu nećemo zaboraviti dok smo živi. Samo sam branio živote najbližih i svoj, sve se desilo u trenu. Ne mogu da se prisećam toga, iako me svaki pogled na suprugu i sina vraća na to kobno jutro - priča Emanuel Danjon (46).

Danjon, električar u mestašcu Pasi, na krajnjem istoku Francuske, uz samu granicu sa Švajcarskom, svakodnevno obilazi suprugu u lokalnoj bolnici. Ona i dalje trpi posledice ranjavanja.

Printskrin: le-nouveau-detective Printskrin: le-nouveau-detective

U trenu je izgubila rođenu sestru Karolinu, zeta Šandora, sestričinu, koja je nosila njeno ime... Pored zdravstvenih problema i psihički to vrlo teško podnosi.

- Natalija od ranjavanja često ima infekcije pluća. Danjonovi su divni ljudi, a pojedini francuski mediji su im naneli velike probleme, posebno Emanuelu - pričaju komšije Danjonovih.

S obzirom na to šta su prošli, ne čudi što Francuz ne može i neće da se priseća krvavog jutra posle svadbenog veselja.

UBICA BIO LJUBOMORAN NA PORODICU SNAJKE: Novi detalji krvavog pira u okolini Kanjiže!

Foto: Facebook/Safer Rade, sxc.hu / marco 900 Foto: Facebook/Safer Rade, sxc.hu / marco 900

Podsećamo, ovaj Francuz presudio je Radetu Šeferu, koji je 17. maja ove godine, nekoliko sati pošto se završilo svadbeno veselje, ubio šestoro ljudi, zato što mu se nije svidela buduća snaha.

On je tada usmrtio bivšu suprugu Rozu, njene roditelje, mladu Nataliju Bajtai, njenu majku i oca... a žrtava bi bilo i više da nije bilo Emanuela.

U izjavi datoj policiji i tužilaštvu Danjon je detaljno opisao kobno jutro u kući svoje svastike i njene porodice u selu Martonoš, nadomak Kanjiže.

- Ustao sam u 9.45. U kuhinji su već bili Natalija, njeni roditelji i ostali gosti iz Francuske. Odjednom se začula buka iz dvorišta. Šandor je krenuo da vidi šta se događa. Odjeknula su dva hica. Natalija je istrčala da vidi šta je sa ocem, ali je odmah pogođena. Ne mogu da se setim da li je tada pucao u Rozu ili u moju ženu. Ostali gosti su se razbežali, a ja sam se sakrio iza vrata i čekao ga - priseća se ovaj heroj.

Foto: Facebook Foto: Facebook

STEZAO SAM MU VRAT DOK NIJE IZDAHNUO: Dramatična ispovest čoveka koji je stao na put monstrumu Šeferu!

On je naveo i da je Šefer tada ušao u kuhinju i čulo se da puni pušku patronama. Francuz je tada skočio na njega, dohvatio stolicu i udario ga. Šefer se branio puškom, a Francuz je nastavio da ga bije rukama.

- U jednom trenutku dohvatio sam ga za vrat. Držao sam ga tako sve dok nije prestao da me udara - priča Danjon.

Naši istražni organi zaključili su da je Danjon ubio Šefera u samoodbrani, ali i da je na taj način spasao još najmanje desetak života.

(Telegraf.rs/Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zica

    17. jul 2015 | 00:45

    A kako bi sud tretirao francuza da mu ubica nije upucao zenu, nego je kao gradjanin sprecio ludaka da i dalje ubija

  • Tamara

    17. jul 2015 | 06:01

    Ljudino ako citas, neka si ti ziv i zdrav i tvojoj suprugi sto brzi oporavak...a ti Francuzi mi stvarno nisu jasni, kakav crni zlocinac....pa on je sprecio jos veci pokolj, on je za orden a ne za osudu, svako dobro vam zelim

  • Dule

    17. jul 2015 | 02:56

    Pazi, mi smo dno, al' izgleda ima i gorih... Najbolje da se dogoviris sa ubicom, koga bi trebalo da ubije... Za vrat zubima i kraj...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA