SVI ĆE GLASATI SEM DONBASA: Izbori u Ukrajini u oktobru!

Prema zakonu izborni zvaničnici moraju zvanično da obaveste parlament da ne mogu da organizuju izbore u pobunjeičkim oblastima Donjeck i Lugansk zbog neprijateljstava

  • 1

Vlada u Kijevu nema kontrolu nad delovima istočne Ukrajine od kada su separatistički pobunjenici počeli da se bore protiv vladinih snaga u aprilu 2014. godine, sukob u kome je do sada poginulo preko 6.400 ljudi.

UKRAJINSKI EKSTREMISTI PRETE: Ubićemo predsednika Porošenka u podrumu! (VIDEO)

Primirje potpisano u februaru između Ukrajine, Rusije, i pobunjenika predviđa održavanje izbora na istoku koji je pod kontrolom pobunjenika kao korak ka sveobuhvatnom prekidu vatre.

U zakonu koji je izglasala ukrajinska Skupština Rada regionalni izbori za gradonačelnike i lokalne odbornike neće biti održan na Krimu, koji je pripijen Rusiji niti u oblastima pod kontrolom pobunjenika zbog bezbednosne situacija i zato što ukrajinski zvaničnici nemaju pristup tim oblastima.

Prema zakonu izborni zvaničnici moraju zvanično da obaveste parlament da ne mogu da organizuju izbore u pobunjeičkim oblastima Donjeck i Lugansk zbog neprijateljstava ili zato što ne mogu da poštuju izborne standarde OEBS-a, ili osiguraju bezbednost ukrajinskim građanima.

Visoki pobunjenički zvaničnik u Lugansku, Genadi Ciplakov rekao je za agenciju RIA Novosti da Kijev nije razgovarao sa pobunjenicima o mogućnosti organizovanja lokalnih izbora na njihovoj teritoriji. Pobunjenici su ranije rekli da će održati lokalne izbore u oblastima pod njihovom kontrolom u oktobru ali da neće dozvoliti ukrajinskim predstavnicima da ih organizuju ili nadgledaju.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Анти Антифа

    18. jul 2015 | 07:19

    Време је да Украјинци прихвате реалност и признају независност ЛНР и ДНР као и то да Крим Русија

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA