DEVOJČICA (14) IZGORELA U KONTEJNERU: Zaglavila se u rešetakama prozora i držala dva mala psa!

- Čuli smo zapomaganje Kadire. Svi smo poleteli prema kontejneru, međutim bilo je kasno jer je plamen zahvatio celi kontejner. Umrla je u stršnim mukama, zaglavljena u rešetkama prozora držeći u rukama dva mala kučeta - priča kroz suze Kada, strina nesrećne devojčice

  • 4

U kontejneru u kojem je živelo troje romske dece u mestu Modriča u Republici Srpskoj izgorela je devojčica Kadira Aljić (14).

Do požara je došlo oko jedan čas iz ponoći pošto su oni zaspali a nisu ugasili sveću koja se, navodno, prevrnula i zapalila jorgan na kome su deca ležala.

Njihova majka Ema Okanović nije bila sa njima jer je otišla za Bajram u posetu svojoj majci u Zelinju kod Gradačca, a otac im je umro pre tri godine.

- Probudila me je strašna vrućina, počeo je da me guši dim, okrenuo sam se i video plamen tamo gde je ležala Kadira. Razvalio sam rešetke na prozoru i sestru Hatu (9) izbacio napolje. Tada sam i ja izašao i pozvao Kadiru. Ona je bila veća od nas i nisam je mogao nikako izvući kroz rešetke. Ostala je zaglavljena u reštekama od prozora i tako izgorela - priča mali heroj Ragib Aljić (13), koji je bar jednu sestru spasao sigurne smrti.

Poziv za pomoć malih Aljića prvi su čuli stric Sabir i strina Kada Ferhatović. Oni su odmah potrčali da pomognu, ali je bilo kasno.

Foto: Telegraf  Foto: Telegraf

- Čuli smo zapomaganje Kadire. Svi smo poleteli prema kontejneru, međutim bilo je kasno jer je plamen zahvatio celi kontejner. Umrla je u strašnim mukama, zaglavljena u rešetkama prozora držeći u rukama dva mala kučeta - priča kroz suze strina Kada.

Pre tri godine takođe na Bajram im je umro otac, a kako kažu komšije, Aljići u ovom kontejneru žive 17 godina bez vode i struje.

- Oni su puka sirotinja. Molim sve ljude koji mogu da pomognu ovoj deci jer šta je tragedija ako ovo nije - apeluje stric Sabir Ferhatović.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA