TURISTI U HRVATSKOJ BESNI I U PANICI: Nemaju vode, a vrućine su NEPODNOŠLJIVE!

Nestašica vode stvara situaciju koja je naelektrisana jer je ljudima neugodno pošto ne znaju šta će reći svojim gostima, kada će se normalizovati snadbevanje vodom

  • 24

Velike vrućine su u poslednjih par dana veliki problem u Hrvatskoj, a stanovnici opštine Sućuraj su definitivno najgore prošli! Istok Hvara je od subote bez vode, a ova nestašica je pogodila dve i po hiljade meštana i njihove goste.

HRVATI MASOVNO BEŽE SA MORA: Evo koji događaji u Makarskoj su ih naterali na to

Ovaj problem traje već nekoliko dana, a načelnik Sućurja Ivan Slavnić ne zna kada će biti rešen.

- U subotu je prestala isporuka jer su u vodovodu Makarska navodno u četvrtak i petak iskakale neke pumpe - rekao je Slavnić.

Nestašica vode stvara situacija u mestu koja je naelektrisana jer je ljudima neugodno pošto ne znaju šta će reći svojim gostima, kada će se normalizovati snadbevanje vodom.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

- Bune se, a kako i ne bi. Jedan kaže da će blokirati put, drugi će blokirati trajekt. Tek u nedelju ujutro pustili su po 5 litara u sekundi do 11 sati. Nama se kroz subotu bazen ispraznio i svi u mestu ostali su bez vode. Digli smo paniku, sve do Ministarstva obrane, jer bez ministrovog potpisa vojska ne može a krene. Krka nam je dostavila 230 tona vode, što će biti dovoljno do večeras. Potrebno je da se dopremi još vode kako bi napunili bazen i onda bi uz povremene isporuke vode s kopna mogli nekako da funkcionišemo - kaže Slavić.

SDP-ov gradonačelnik Makarske optužio HDZ-ovog načelnika Sućurja za politizovanje. On smatra da je i Makarska trebala podeliti posledice tehničkih problema, a ne da se sve svali na Hvarane.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Mogla je i Rivijera malo da redukuje potrošnju vode, a ne da tamo rade tuševi na plažama, a mi vode uopšte nemamo. Navodno bi trebali uskoro da puste jednu pumpu u rad, čekaju se nalazi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo da je voda ispravna - kaže načelnik Sućurja. HDZ-ovac je, ali u ovom problemu na relaciji sa Makarskom ne vidi politički problem.

Zamerio je gradonačelniku Makarske Toniju Biliću što ga je optužio da hvata jeftine političke poene.

- Ovde nema politike. Mene samo zanima voda za moje meštane i njihove goste. Ova situacija je prava katastrofa, mi po Zakonu o ostrvima imamo pravo na vodu - kaže Slavić.

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Analiticar

    20. jul 2015 | 17:48

    Ovde u Grckoj svega u izobilju. Cene nize i ljudi kulturniji i prijatniji nego u cg ili hr. A i nema nekih extra vrucina. Do 34C

  • keke

    20. jul 2015 | 23:56

    E bedo bedna od hrvatske. I vi nas zovete paradaiz turistima. Pre bi rekao da ste vi praziluk domacini. Dicite se tim vasim primorjem i nezavisnoscu a turizam vam boluje od istog raka dok ste bili deo YU. I onda su bile nestasive vode. Pokrite se usima obicnu vodu ne mozete gostima da obezbedite. Na svu srecu tamo ne idem poslednih 20 godina. Sramotni ste..

  • Еуклид

    20. jul 2015 | 14:40

    Баш неки захтевни гости. Па они би и да пију воду, и да се туширају. Нема све. Није урачунато у ионако папрену цену. Други пут нека бирају бољу, јефтинију и поузданију дестинацију. И треба да се жале некој надлежној европској институцији за необезбеђивање основних услова летовања, јер вероватно им нису ни предочили могућност нестанка воде, чиме су доведени у заблуду.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA