ONE SU NIHOVE KAMIKAZE: Islamska država koristi "kokoške samoubice"! (FOTO)

Pripadnici ekstremističke grupe koji deluju u i oko iračkog grada Faludže, navodno vezuju eksplozivne pojaseve na kokoške, koje zatim usmere da odlutaju u pravcu neprijateljskih kampova

  • 1
Foto: ISIS Foto: ISIS

Džihadisti Islamske države navodno su počeli da koriste kokoške kao mobilne improvizovane eksplozivne naprave, piše britanski "Dejli mejl".

ODRUBIO MU GLAVU KO OD ŠALE: Dečak (10) odsekao glavu vojniku pa se slikao s njom kao da je trofej (UZNEMIRUJUĆI FOTO) (VIDEO)

Fotografije takozvanih "kokoški samoubica" masovno dele na Internetu korisnici koji su za i protiv ISIS-a, iako njihova autentičnost ne može da bude potvrđena, navodi britanski list.

Pripadnici ekstremističke grupe koji deluju u i oko iračkog grada Faludže, navodno vezuju eksplozivne pojaseve na kokoške, koje zatim usmere da odlutaju u pravcu neprijateljskih kampova.

Pošto se one nađu u okviru dometa za napad, bez izazivanja sumnje, ekstremisti IS, uz pomoć daljinskih upravljača, aktiviraju eksplozivne naprave, ubijajući sve koji su se zatekli u blizini.

Foto: ISIS Foto: ISIS

Upotreba ovakvih eksplozivnih naprava pokazuje da IS, polako ostaje bez municije, nakon godina borbi u Siriji i Iraku, navodi "Dejli star" pozivajući se na neimenovanog stručnjaka.

- ISIS će iskoristiti sva moguća sredstva da izazove smrt i razaranje. Korišćenje životinja ima malu vojnu vrednost - to je samo još jedan primer kako njihovi izopačeni umovi smišljalju bizarne načine da ubijaju ljude - rekao je neimenovani Britanac koji se bori na strani kurdskih vojnika u regionu za taj list.

Bizarna tvrdnja da IS koristi "kokoške samoubice" dolazi nekoliko dana nakon izveštaja da je ta grupa vezala improvizovanu eksplozivnu napravu za jednu kozu, koja je poslata u kurdsku bazu u sirijskom gradu Kobane.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA