SLIKE RASKOMADANIH PASA NISU IZ LOZNICE: Evo šta kažu povodom vesti koja je uzdrmala Srbiju! (FOTO)

Nakon što su objavljene fotografije na kojima se vide raskomadani psi, i za koje je neko tvrdio da su nastale u azilu u Loznici, oglasili su se čelnici ovog grada demantujući te navode

  • 1

Imajući u vidu dezinformacije i neistine, koje su se pojavile na društvenim mrežama i koje sračunato ruše ugled azila za pse lutalice, a i samog Grada Loznice, Milan Jakšić direktor javnog preduzeća "Naš dom", i Tomislav Arnautović, član Gradskog veća i radne grupe za brigu o psima lutalicama, ovim saopštenjem odlučno demantuje sve netačne navode.

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) OVO JE NAJJEZIVIJA PRIČA U SRBIJI: Drže raskomadane štence u azilu?

Saopštenje vam prenosimo u celosti:

"Azil za pse na području Grada Loznice postoji još od 2009. godine, i u njega se može smestiti 250 pasa. Kako bi unapredio brigu o psima, Grad je, u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja, 2014. uložio i dodatna sredstva od preko četiri miliona dinara, za formiranje Zoohigijenske službe, koja je u nadležnosti javnog preduzeća "Naš dom", te za izgradnju ambulante sa odgovarajućom opremom i vozilom - stoji u ovom saopštenju.

Da briga nije stihijska, govori činjenica da je u budžetu Grada za ishranu i lečenje pasa poršle godine izdvojeno 10 miliona dinara, dok je u ovogodišnjem budžetu predviđeno čak 12 miliona dinara za istu svrhu, a Grad je oformio i posebnu radnu grupu za brigu o psima lutalicama.

Foto: Grad Loznica Foto: Grad Loznica

O psima u azilu brinu stručni ljudi iz Zoohigijenske službe, i to doktor veterine, dva veterinarska tehničara i dva higijeničara. Koliko je briga detaljna pokazuje i to što se psi hrane posebnom, odgovarajućom hranom sa potrebnim procentom proteina. Sem toga, azil je otvorenog tipa i prima posete svakog dana od 10 do 14 sati.

Važno je istaći i da se strogo prati zdravstveno stanje svakog psa i da ti podaci postoje u Knjizi evidencije, koja je vođena uredno i u skladu sa svim zakonskim propisima. Azil redovno posećuju i sve nadležne inspekcije, predstavnici udruženja i ambasada, koji daju svoje mišljenje, i ono je uvek bilo pohvalno i pozitivno. Potvrdu dobrih rezultata dala je danas u zvaničnoj poseti i Maja Andrijašević iz Ministastva za poljoprivredu, sa odseka za dobrobit životinja.

Foto: Grad Loznica Foto: Grad Loznica

Najbolji demanti mogu dati i svi građani voljni da posete azil, a i fotografije pasa iz azila koje su u prilogu. Dezinformacije koje su verovatno orkestrirane, ne doprinose brizi o životinjama, već unose nemir među građane i štete ugledu Grada Loznice. Zbog toga će se podneti krivične prijave kako bi se sankcionisali svi koji su odgovorni za iznošenje i širenje neistina."

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović kaže za Telegraf da ne može sa sigurnošću da tvrdi zbog čega je neko bio spreman da u javnosti plasira lažne fotografije raskomadanih kučića, i da ih napadne na ovaj način, jer se Grad azilu posvetio prvenstveno iz ljubavi prema životinjama, posebno prema psima.

Foto: Grad Loznica Foto: Grad Loznica

- Mi smo među prvim lokalnim samoupravama i opštinama u Srbiji koje su na jedan organizovan način pristupili staranju o napuštenim životinjama, a tu pre svega mislim na pse, pa smo sagradili azil. Mnogi su nas obilazili, a sećam se jednog veterinara iz Nemačke koji je rekao da je obišao mnoga mesta u našoj državi, ali da mi spadamo među tri najbolja.

Kako on kaže, postoje neka društva u njihovoj okolini koja bi iz nepoznatih razloga mogla da napadnu jedini legalan azil u Loznici, ali da će se tim stvarima baviti tužilaštvo i nadležni organi.

Foto: Grad Loznica Foto: Grad Loznica

- Plasirali su na društvenim mrežama fotografije na kojima se vide raskomadani psi, ali čim se te fotografije uprede s našim mestom, jasno se vidi da one nisu napravljene u našem azilu.

Za kraj je pozvao sve koji žele da dođu u azil u Loznici, kad god to požele.

- Sve ovo što pričam, pričam kao čovek, a ne kao političar. Ovo što se dogodilo nema nikakve veze s politikom. Upravo ovom prilikom pozivam predstavnike medija da dođu i posete naš azil kad god požele - zaključio je na kraju gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

Foto: Grad Loznica Foto: Grad Loznica

(M. Bojić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Larisa

    2. avgust 2015 | 13:03

    KOMUNALNO JAVNO PREDUZEĆE NAŠ DOM, LOZNICA primarna delatnost:38.11 - Skupljanje otpada koji nije opasan, to vec dovoljno govori. Nikom nije u interesu da laze, vec da pomogne psima. Zaboravili su da napomenu da rade sa gradom, koji je odbio sterilizacije pasa, znaci u interesu im je da ih ima sto vise. Zasto, to oni bolje znaju. Takodje su zaboravili da kazu, da je udruzenje Lunja koje je ovo prijavilo, odmah dobilo resenje po kome mora sve svoje pse i macke da udalji iz sopstvenog malog azila ili ce ih preuzeti to isto uspesno JKP i naravno, ili ubiti ili ko zna sta. Osveta, zastrasivanje, tako uobicajeno u carstvu malih bogova. Toliko o tome, a na sajtu Lunja Loznica mozete videti sve slike, one prave, a ne ove namestene. I usput, zasto pasosi n ovim slikama, a gde to psi putuju, sada kad je izvoz pasa tako profitabilan???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA