NAJEZDA ZMIJA: Leskovčani u panici, OPASNOST vreba na mestima gde se IGRAJU DECA! (FOTO)

- Blizu poslednje kuće iz moje ulice na zapuštenom rečnom keju primetio sam gnezdo zmija umotanih u snopove - kaže Velibor Kostić, penzioner

  • 2

Velike vrućine koje su zadesile jug Srbije u drugoj polovini tekućeg jula meseca smanjile su vodostaj na brojnim rekama i potocima na području Jablaničkog upravnog okruga. Reka Veternica koja na polovinu preseca užu teritoriju grada Leskovca u svom nivou je opala za više od pola metra što je uslovilo najezdu zmija uglavnom belouški i smukova na njenim obalama.

OVO SU TRI NAJSMRTONOSNIJE ZMIJE U BEOGRADU: Evo kako da ih prepoznate! (FOTO)

- Zmija danas ima puno, možda najviše u južnom delu grada Leskovca na travnatom Veterničkom keju u pravcu Sportskog centra "Dubočica" - priča nam Velibor Kostić, penzioner inače veliki poznavalac ovih gmizavaca.

- U ulici Metohijska, gde ja živim, primećen je veliki broj zmija. Blizu poslednje kuće iz moje ulice na zapuštenom rečnom keju primetio sam gnezdo zmija umotanih u snopove. To je velika opasnost za decu koja se tu često igraju na obalama reke. Više puta sam se interesovao u nadležnoj Direkciji za urbanizam u gradu da se očiste divlja smetlišta u ovoj ulici,trava pokosi i kej rasčisti do bočnog ulaza u Srednju hemijsku školu u Leskovcu ali bez uspeha. Prinuđen sam da radi dokaza moje tvrdnje uhvatim dve zmije i odnesem ih službenicima iz Direkcije na uvid - ističe Kostić pokazujući nam polednje "putešestvije" zmije na užarenom asfaltu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U mesnoj zajednici "Veternica" u Leskovcu rečeno nam je da je Metohijska ulica predviđena za čišćenje u narednih mesec dana kao i pomenuti travnati kej na Veternici od Hemisjke škole do Sportskog centra u Leskovcu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Gradska uprava za zaštitu životne sredine u saradnji sa Direkcijom za urbanizam i izgradnju grada Leskovca, javno komunalnim preduzećem "Komunalac" komunalnom policijom i Kompanijom Por-Verner i Veber u poslednjih godinu dana kroz razne projekte lokalne samouprave očistila je oko stotinak divljih deponija i smetlišta u gradu, kojima su često kumovali i sami građani neodgovorno odlažući, odnosno tamo gde stignu, komunalni otpad, nažalost često blizu škola i dečijih igrališta. Nadam se da ćemo ih uz pomoć građana ubrzo sve sanirati - ističe za našu redakciju Bobana Stošić načelnica Gradske uprave za zaštitu životne sredine.

(T. Stevanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Elena Le

    22. jul 2015 | 14:54

    Ista situacija je celom duzinom gradskog keja i kod skole Petar Tasic i nanize nizvodno, kej je uradjen pre nekoliko godina, ali to su bacene pare, jer ovaj kej nije samo leglo znija, vec i leglo narkonmana, sitnih lopova ali i beskucnika, sve gradske vlasti do sada pa i ova se prema tom problemu odnose vrlo nemarno, a da zaboravila sam ima i pacova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA