Kikbokser sa KOSOVA pokušao da napusti ISIS, pa pogubljen!

Valdet Gaši, koji je napustio svoju porodicu u Nemačkoj kako bi se priključio islamistima, uhvaćen je u pokušaju da pobegne iz grada Alepo u Siriji sa "jednom grupom ljudi". Kikboksera su džihadisti zatim odveli u zatvor u sirijskom gradu Manbež, a kasnije i ubili

  • 13

Dvostrukog svetskog šampiona u tajlandskom boksu Valdeta Gašija, poreklom sa Kosova, ubili su džihadisti kad je pokušao da napusti Islamsku državu, saopštila je u utorak Sirijska opservatorija za ljudska prava.

ODRUBIO MU GLAVU KO OD ŠALE: Dečak (10) odsekao glavu vojniku pa se slikao s njom kao da je trofej (UZNEMIRUJUĆI FOTO) (VIDEO)

Ta organizacija sa sedištem u Londonu je navela da je Gaši, koji je napustio svoju porodicu u Nemačkoj kako bi se priključio IS, uhvaćen u pokušaju da pobegne iz grada Alepo u Siriji sa "jednom grupom ljudi", objavio je sajt IBT.

Kikboksera su džihadisti zatim odveli u zatvor u sirijskom gradu Manbež, a kasnije i ubili, saopštila je Opservatorija, pozivajući se na pouzdane izvore.

Opservatorija je, međutim, dodala da im je drugi izvor rekao da je Gaši još živ, ali da pokušava da pobegne od džihadista iz IS.

Pre nekoliko nedelja su se u medijima pojavili izveštaji da je kikbokser poginuo, nakon što je njegova porodica rekla jednoj švajcarskoj televiziji da je on preminuo u Siriji, iako tačan uzrok njegove smrti nije naveden.

Dvadesetdevetogodišnji Gaši se prikljucio IS-u u januaru ove godine, a, kako prenose prištinski mediji, on je u intervju za TV SRT u junu rekao da "pokušava da izgradi modernu kalifatsku državu u Siriji".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momazver

    22. jul 2015 | 11:44

    Crn šejtan,nego šta. Daš dinar da udješ,al glavu da izadješ. Ne znam samo da li i tebe kao dezertera,koji je ipak umro za *ispravnu* stvar, čeka 77 devica na nebu.

  • Ccc

    22. jul 2015 | 13:19

    Sta si trazio to si dobio...

  • SS:SS

    22. jul 2015 | 11:02

    Ubise ga braca po krvi ccccccccccccccccccc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA