Varufakis optužen za prevaru i IZDAJU GRČKE!

Advokat je naveo da je Varufakis, kao ministar, naneo Grčkoj štetu od 20,8 milijardi evra tako što je "bezobzirno prekršio politički i pravni mandat koji je dobio od grčkog naroda, premijera i Skupštine, kao i zakletvu koju je dao" po izboru za člana Vlade

  • 7

Advokat Panajotis Janopulos je zatražio da Vrhovni sud njegov zahtev prosledi Skupštini Grčke da bi oduzela poslanički imunitet Varufakisu, poslaniku vladajuće levičarske stranke Siriza, kako bi moglo da mu se sudi pred Specijalnim sudom koji je nadležan za najteža krivična dela političara.

CIPRAS JE IZABRAO KAPITULACIJU: Varufakis objasnio da Grcima NEMA SPASA!

Advokat je naveo da je Varufakis, kao ministar, naneo Grčkoj štetu od 20,8 milijardi evra tako što je "bezobzirno prekršio politički i pravni mandat koji je dobio od grčkog naroda, premijera i Skupštine, kao i zakletvu koju je dao" po izboru za člana Vlade.

6 TEORIJA ZAVERE O SIRIZI: Stvorili su je Ameri, Rusi, Nemci, masoni, Satana ili Isus Hrist (FOTO)

Varufakis je, piše advokat, time "naneo neprocenjivu štetu javnom interesu zemlje i izazvao teške posledice po većinu stanovnika... i preduzeća", a Grčku "odveo u ekonomsko gušenje, finansijsko propadanje i novi ciklus recesije, sramoteći Grke i Grkinje".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Advokat Janopulos traži da Vrhovni sud istraži da li su krivična dela prevare i izdaje zemlje počinili i drugi članovi aktuelne vlade Grčke jer smatra da za to postoji osnovana sumnja.

Pregovori Vlade Grčke i poverilaca - Evropske centralne banke, EU i Međunarodnog monetarnog fonda, prošle nedelje su završeni sporazumom da Grčka u roku od deset dana koji ističe večeras, zakonima uvede nove finansijske restrikcije i pokrene reforme niza sektora, što su uslovi ;da poverioci s njom počnu nove pregovore o trećem paketu kreditne pomoći, većem od 80 milijardi evra.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blago nama

    23. jul 2015 | 00:56

    On je zirtveni jarac ! Grcka je na ivici bankrota godinama a za to nije on kriv vec prethodne vladajuce strukture a i onom Sojbleu se zamerio te je ovo sada linc koji trazi EU i opravdanje za svu njegovu drskost i smelost da kaze istinu.

  • SS:SS

    23. jul 2015 | 09:54

    Ovaj kvazi advokat trunke zdravog razuma. Nema.

  • Aleks 85

    23. jul 2015 | 01:06

    Specijalni sud za najteza krivicna dela politicara?! Pa mi bi morali bar jos deset zatvora da sagradimo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA