ISTRAGA OTKRIVA: Ubistva u Makedoniji bila organizovana

Napredak u istrazi brutalnog ubistva u Skoplju zasnovan na informacijama "tajnog svedoka" kojeg ubice nisu primetile i ostavile u životu

  • 0

Makedonska ministarka Gordana Jankulovska kaže da je petostruko ubistvo u blizini Skoplja organizovano, a da su žrtve slučajno izabrane.

U intenzivnoj istrazi za otkrivanje zločinaca koji su uoči Uskrsa u ataru sela Smiljkovci, na severnoj periferiji Skoplja, brutalno ubili petoricu Makedonaca, značajan napredak zasniva se na obilju tragova i saznanjima jednog preživelog očevica čiji identitet ostaje u tajnosti.

U činjenici da se zbog uspešnog vođenja istrage ne otkrivaju svi detalji leži i deo odgovora zasnovanog na informacijama "tajnog svedoka" kojeg ubice nisu primetile i ostavile u životu.

Ministarka unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankulovska je potvrdila da u istrazi ubistva na obalama veštačkog Železarskog jezera, postoji "ozbiljan napredak". Procenjuje se da je "definisani profil počinilaca", kako je precizirala ministarka, sačinjen upravo na osnovu informacija tajnog svedoka. No, još uvek nije potvrđen broj i identitet ubica.

Prema saznanjima dobijenih od izvora bliskih istrazi, pronađeni i veštačeni tragovi sa mesta zločina ukazuju da su četvoricu ubijenih makedonskih mladića "praktično streljala najmanje trojica ili četvorica dobro obučenih profesionalaca".

Stručnjaci iz ekipe Instituta sudske medicine u Skoplju su potvrdili da je u telima žrtava pronađen samo jedan metak, što potvrđuje da je na njih pucano iz moćnog vatrenog oružja iz neposredne blizine nanošenjem teških prostrelnih rana.

Pored pronađenog automobila marke "opel", starije proizvodnje, ostavljenog desetak kilometara severno od mesta zločina, na veštačenju je i jedan džip zatečen nadomak graničnog prelaza Blace - Đeneral Janković. Pretpostavlja se da su ta vozila koristile ubice u bekstvu, najverovatnije preko granice prema Kosmetu, posle zločina.

Makedonska policija uhapsila je juče deset osoba, od kojih petoro maloletnika, zbog izazivanja nereda za vreme protesta u centru Skoplja organizovanog zbog ovih ubistava.

(Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA