• 11

ALARMANTNO - SRBI SE KUPAJU U MOKRAĆI! 200.000 litara URINA pomokre kupači za vikend u Adu Ciganliju i u bazene!

Prema podacima prošlog vikenda na "beogradskom moru" boravilo je 500.000 ljudi, od kojih je bar 400.000 umesto WC-a iskoristilo jezero za malu nuždu, ako se uzme da je svako od njih u proseku za dva dana "ispustio" pola litre urina, znači da je u Adi ostalo 200.000 litara mokraće

  • 11

U Adu Ciganliju za samo jedan vikend kupači pomokre čak 200.000 litara mokraće! Ovu tvrdnju izneli su infektolozi i specijalisti higijene, a pored ovih tvrdnji oni upozoravaju na to da zbog visokog prisustva urina u vodi kupači mogu zaraditi crevne bolesti, infekcije kože, ušiju i očiju!
Ipak oni naglašavaju da su od Ade Ciganlije znatno opasniji bazeni, gde je naprimer samo jedan beogradski bazen za vikend posetilo 3.000 ljudi!

Ada nikada nije bila KRCATIJA, a prodavci se žale. Evo i zašto!
Prema podacima prošlog vikenda na "beogradskom moru" boravilo je 500.000 ljudi, od kojih je bar 400.000 umesto WC-a iskoristilo jezero za malu nuždu, ako se uzme da je svako od njih u proseku za dva dana "ispustio" pola litre urina, znači da je u Adi ostalo 200.000 litara mokraće!
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić


PADAJU REKORDI: Adu za 5 dana posetilo preko MILION ljudi!
Infektolog doktor Žarko Ranković kaže za Informer da je uriniranje na gradskim kupalištima ispod svakog nivoa kulture i svesti o sopstvenom zdravlju.
- Po meni, mnogo opasniji su bazeni od Ade, koliko god činjenice ukazivale na to da Adu poseti i 200.000 ljudi dnevno, ta voda je protočna, pa količine urina velikom brzinom odu ili se slegnu na dno - kaže on.
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić


On upozorava da je dovoljno da se desetoro kupača pomokri u bazenu i onda će se svi kupati u prljavoj vodi.
Specijalista higijene Gradskog zavoda za javno zdravlje Ivana Ristanović Ponjavić kaže da su uprkos apelima da kupači koriste toalete rezultati minimalni.
- Tačno je da veliki broj kupača mokri u Adi i da se radi o velikoj količini urina, ali zahvaljujući prirodnom filtriranju i brojnim algama i travama koje apsorbuju neželjenu materiju imamo ispravnu vodu - kaže ona.
(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    U Makarskoj se upotreba toaleta naplaćuje 3 kune(oko 45 dinara), ni to nije toliki problem da ne traže sitno 3 kune. Jedne prilike me "jako stislo", imam 10 kuna, neće da prime, kažu da idem usitniti. Morao do prodavnice(200 m daleko), samo gledam kad će bešika popustiti. Na kraju zažalio što i ja nisam tako (ne)kulturan da potrebu obavim u moru.

  • Tomislav Ivanjak

    Каква шума - такви су и зечеви. Каква нација таква и култура људи.

  • nn

    pa to je smesno - 200 kubnih metara urina - ili 10 metara sa 20 metara dubine 1 metar - a jezero je dugacko 3 kilometra i siroko 300 metara sa prosecnom dubinom od 5 metara - to je 4.500.000 kubnih metara vode - znaci udeo urina u jezeru je 0.04 % - to moze maltene da se pije

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima