PITALI SMO ALBANCE DA LI IH VREĐA KAD IH ZOVU ŠIPTARI: I evo šta su nam rekli! (VIDEO)

Sledeći video-snimak razrešava misteriju oko koje Srbi nikako da se slože - da li Albanci smatraju da ih vređamo kada ih zovemo "Šiptari"? Neke će zapanjiti odgovor ovog Albanca, nekog neće. Obavezno ga pogledajte

  • 33

Nakon brojnih polemika o tome da li je reč "Šiptar" uvredljiva ili ne, i dalje pojedinci smatraju da ova reč ima pežorativni prizvuk. Telegraf je, bez ikakve želje da bilo koga uvredi, ovaj termin koristio u etimološkom kontekstu (nikad kao uvredu), ali je i takav naišao na otpor jednog dela srpske (NVO) javnosti.

Da li je "Šiptar" uvreda za Šiptare ili za Srbe koji više vole Šiptare od Srba? (FOTO)

ŠOK! Srpski Savet za štampu odlučio: Reč "ŠIPTAR" je u Srbiji uvredljiva!

Najveća zbrka oko ove terminologije u javnosti je po ko zna koji put pokrenuta nakon incidenta sa dronom na utakmici između fudbalera Srbije i Albanije u oktobru prošle godine.

Podsetimo, utakmica je prekinuta usled skandala sa dronom koji je leteo iznad terena, sa zastavom "velike Albanije", koja je bila očigledna provokacija gostujućih navijača, kojima nije bilo ni dozvoljeno prisustvo!

ŠIPTARSKA PROVOKACIJA ZASTAVOM: Tuča fudbalera i navijača, sudija poslao sve igrače u svlačionicu! (FOTO) (VIDEO)

Baš u to vreme, oglasio se i Srpski savet za štampu donoseći odluku da je reč "Šiptar" uvredljiva i da se kao takva ne sme koristiti u srpskim medijima!

Printskrin: Youtube / MikUK UK Printskrin: Youtube / MikUK UK

ZAŠTO ALBANCI SEBE ZOVU ŠIPTARI: Sve misterije imena crnih orlova! (FOTO)

Telegraf je tada detaljno objasnio etimologiju reči Šiptar kao i to da reč "Šiptar" nije korišćena u uvredljivom kontekstu, ali i da Šiptari sami sebe nazivaju "Šiptarima".

Da li znate da su postojali Srbin i Albanac koji su streljani zagrljeni? (FOTO) (VIDEO)

U međuvremenu, čitalac Telegrafa, motivisan upravo našim tekstovima na ovu temu poslao nam je video-snimak, koji pokazuje šta sami Albanci misle o tome da li je "Šiptar" pogrdan naziv za njih ili ne.

Neke će zapanjiti odgovor ovog starijeg Albanca, nekog neće... Tek, predlažemo vam da pažljivo pogledate naredni snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mary

    4. avgust 2015 | 15:13

    Ako im smeta sto su "siptari" neka sami sebe zovu "amerikanci" ili "englezi"jer,za vecinu to mu dodje na isto. ;)

  • Еро са онога света

    4. avgust 2015 | 16:16

    Срби иx зову шиптари јер они сами себе зову шћиптари а то име су извукли из шиптарске именице шћип што у преводу значи крш или брдо јер они сами себе на шиптарском језику зову шћиптари или шћипери што би у буквалном преводу значило брђани (људи који живе у брдима или кршевима) зато што су они номадски народ који се кроз историју углавном бавио номадством и живео у брдима и кршевима па одатле њиxово име и зато неможе да буде увреда јер сами себе тако називају а назив албанци почињу да користе тек почетком 20 века

  • ToJeTo

    4. avgust 2015 | 16:44

    Nemci se medjusobno zove DEUTSCHE, a internacionalno su GERMANS. Prosto. Albanci su za ceo svet albanci (Albania) a medjusobno shqiptar (Shqiperia)..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA