MENADŽER OJADIO BANKU ZA SKORO MILION EVRA: Ukradenim novcem plaćao fudbalere! (FOTO)

Slobodan Nikolić je čak 647 puta pokušao da izvrši ovakve transakcije, ali 474 puta je to bilo uspešno. Podizao je novac sa bankomata na teritoriji Srbije, Švajcarske, Nemačke, Austrije, Monaka i Holandije

  • 15

Fudbalski menadžer Slobodan Nikolić, koji je iskoristio grešku u softveru i VISA karticom sa računa banke Inteze na prevaru podigao 971.916 evra je pravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

SRPSKI FUDBALSKI MENADŽER OSUĐEN NA TRI GODINE ROBIJE: Ali nikad nećete pogoditi zašto

Slobodan Nikolić, kako je utvrđeno, od 17. maja do 13. juna 2013. godine podizao je novac sa bankomata na teritoriji Srbije, Švajcarske, Nemačke, Austrije, Monaka i Holandije, iako je znao da ga na računu nema. On je iskoristio grešku u računarskom programa, koja se ogledala u tome što se nakon što bi podigao gotovinu sa bankomata, to dugovanje ne bi očitavalo na njegovom računu.

Njega su optužili za krađu 980.000 evra s bankomata!

Nikolić, je čak 647 puta pokušao da izvrši ovakve transakcije, ali 474 puta to je bilo uspešno.

- Novac pribavljen izvršenjem krivičnog dela koristio je za plaćanje usluga i roba, kao i pripremu prelaznog roka igrača, dotiranje igrača koje je plaćao u gotovom novcu i kupovinu žetona za kockanje u kazinima. Ukradene pare trošio je u Srbiji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Austriji, Holandiji i Monaku.

Foto: linkedin.com Foto: linkedin.com

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu, Slobodan Nikolić bio je osuđen na tri godine zatvora, ali je Apelacioni sud odlučio da u zatvoru provede dve godine više, između ostalog, jer je ocenio da je prvostepeni sud prevelik značaj dao olakšavajućim okolnostima za menadžera.

- Neprihvatljiv je stav suda da činjenica da je okrivljeni na glavnom pretresu izjavio da izražava spremnost da nadoknadi štetu banci dao karakter olakšavajuće okolnosti, jer iz njegovog ponašanja nakon izvršenja krivičnog dela jasno je da Nikolić nije imao nameru da banci vrati makar deo novca. Banka sa njim nije mogla da uspostavi kontakt, on se krio i izbegavao svaki kontakt sa predstavnicima banke, a pri dolasku u Srbiju umesto da odsedne u porodičnoj kući, odseo je u hotelu, gde ga je policija i otkrila i uhapsila - napisano je u obrazloženju odluke kojom mu je kazna povećana na pet godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • J.bo zelenase

    7. avgust 2015 | 10:23

    Kralj!!!

  • Dragan subotica

    7. avgust 2015 | 14:35

    Šteta što su ga uhvatili.ove banke su mnogo veći "legalni lopovi" ali pod,zaštitom

  • Dobi-

    7. avgust 2015 | 13:25

    Sve banke su mnogo veci lopovi gradjana ali legalno,svi to znamo, pa nije na odmet da vide kako to izgleda kad neko njih pokrade ,makar i nelegalno.Ucinak je sustinski isti.Bravo kralju, pokazao si im kako to izgleda,ja te ne bi osudila ni jedan dan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA