REKONSTRUKCIJA OTMICE HRVATA U EGIPTU: Ovako je izgledao početak Tomislavljeve drame!

Tomislav Salopek otet je 22. jula, a njegovi otmičari pripadnici ekstremističke grupe Sinajska provincija koja je odana tzv. Islamskoj državi, ćutali su sve do ove srede kad su objavili zastrašujući snimak na kome prete da će ga ubiti ako se ne ispune njihovi zahtevi

  • 2

Drama otetog Hrvata Tomislava Salopeka još uvek traje, a u međuvremenu napravljena je rekonstrukcija otmice. Naime, poslednji tragovi automobila otmičara viđeni su kod El Alameina, nesrećnog Hrvata otele su četiri osobe u beduinskoj odeći, zamaskiranih lica, i to kada je ušao u područje grada pod nazivom Šesti oktobar, udaljenog 40-ak kilometara od Kaira.

Tomislav Salopek otet je 22. jula, a njegovi otmičari pripadnici ekstremističke grupe Sinajska provincija koja je odana tzv. Islamskoj državi, ćutali su sve do ove srede kad su objavili zastrašujući snimak na kome prete da će ga ubiti ako se ne ispune njihovi zahtevi.

ODRUBLJUJU GLAVU POGREŠNOM ČOVEKU: Evo zbog čega je otet Tomislav! (FOTO)

Prema pisanju egipatskih novina El Vatan, kada je otet, Salopek se vraćao iz oaze Baharija. Glavni grad tog područja, koje se nalazi u zapadnoj pustinji gde je locirana većina naftnih nalazišta, je Baviti. Put koji je tog kobnog dana Salopek trebao preći – od oaze do Kaira – iznosio je 300 kilometara. Na područje oaze, prenosi list, Salopek je poslat nakon što je u Kairu proveo šest meseci, a otet je na glavnom putu koja vodi iz te oaze prema gradu Šesti oktobar.

Foto: Foter/Flickr/dayblakelydonaldson, AP/Tanjug Foto: Foter/Flickr/dayblakelydonaldson, AP/Tanjug

Prema navodima lista, njegovi otmičari su navodno kompaniji za koju je radio – francuski CGG – poslali e-mail, i to sa Salopekovog imejla, u kojem traže da se iz zatvora puste pripadnici grupe Pokrajine Sinaj (još jedne ekstremističke grupe koja sarađuje sa IS-om). Taj je imejl navodno poslat s područja Libije, što je informacija potpuno suprotna navodima da se Salopek nalazi negde na području Sinaja gdje trenutno, prema egipatskim izvorima, traje velika sigurnosno-policijska akcija usmerena protiv uporišta militanata.

TOMISLAVOVA LJUBAVNA PRIČA: Otišao da ženi i deci zaradi za život, a sad čeka da mu odrube glavu (FOTO)

Hrvatska Vlada i Ministarstvo spoljnih poslova koriste sve mehanizme kako bi pomogli Salopeku i okončali ovu dramu. Detalje ne mogu da objave zbog osetljivosti celokupne situacije.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza Srbija

    9. avgust 2015 | 23:46

    Nadam se da ce se nekako spasiti i ako je hrvat.

  • Goca

    9. avgust 2015 | 23:48

    Verujem da će ovaj čovek izaći iz ovog haosa živ .Kako videcemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA