ANGELA MERKEL PROTERUJE BALKANCE: Skoro 100.000 ljudi u narednih 5 godina ne sme da uđe u Nemačku!

Pozadina ovih mera je reforma nemačkog zakona o boravku i da je samo onima dobro integrisanima i onima koji imaju dozvolu boravka dopušteno da ostanu i dalje u Nemačkoj

  • 8

Nemačka će proterati 94.000 tražitelja azila s Balkana i zabraniti im ponovni ulazak u Nemačku, izjavio je predsednik Savezne kancelarije za migracije i izbeglice (BAMF) Manfred Šmit u intervjuu za Velt.

LJUDSKA GROMADA: Političar primio izbeglice u SVOJU KUĆU!

Razlog je što su balkanske zemlje proglašene sigurnima od političkog progona i što se uglavnom radi o ekonomskim, odnosno socijalnim useljenicima, preneo je Večernji list.

- Skoro svi oni, uz rešenje o odbijanju azila, dobiće i obaveštenje o zabrani ponovnog ulaska i boravka u Nemačkoj - kazao je Šmit.

Pozadina ovih mera je reforma nemačkog zakona o boravku i da je samo onima dobro integrisanima i onima koji imaju dozvolu boravka dopušteno da ostanu i dalje u Nemačkoj, rekao je Šmit, koji smatra i da bi tražiteljima azila trebalo ukinuti mesečni džeparac od 143 evra.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

S druge strane, onima koji nemaju uslov za boravišnu dozvolu ubrzaće se povratak u domovine. Stranac koji je proteran ili deportovan, neće moći ponovo da uđe u Nemačku pet godina, kazao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bordzija

    10. avgust 2015 | 11:15

    Neznam zašto se mi prenemažemo i dopuštamo nesmetani ulaz strancima da vršljaju po našoj zemlji. Nemačka je po standardu daleko ispred nas, ali ona proteruje balkance kao suvišne. Ovi današnji migranti su svi suvišni Srbiji, neka se oni ugledaju u Nemačku pa neka udare zabranu ulaska u državu. Ono što radi zapad nagoveštava da će Srbija primiti 400.000 migranata i gde onda sa njima ? Vučiću ako ne želiš nerede zabrani daljnji ulazak u državu. Ako su u tranzitu, onda neka sednu na prvi voz ka cilju, drugačije nema smisla.

  • Iliona

    10. avgust 2015 | 10:40

    Pa nisu svi azilanti balkanci. Neka se Nemacka razracunava sa svojim problemom ali balkan neka zaobidje. Napravili su arapski egzodus pa sada ko god je usao u Nemacku stigao je s Balkana, pa i nije mogao bas iz Svemira da doleti.

  • Marko NS

    10. avgust 2015 | 09:56

    Ali zato Srbija prema sporazumu o readmisiji koga je sa EU potpisala njena vlada mora da primi nazad sve migrante koji budu vraćeni iz EU a koji su prethodno prošli kroz Srbiju.Štetni sporazum treba odmah raskidati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA