UBIO SE ZBOG KREDITA U "ŠVAJCARCIMA": Bivši ratni veteran oduzeo sebi život!

- Već je nameravao da izvrši samoubistvo. Pre dva meseca me zvao kada smo imali veliki protest u Zagrebu. Nazvao me je i rekao da će se ubiti. Plakao je da ne može svojoj devojčici da priušti izlet sa školom i užinu - rekao je Ivan Kontrec iz Udruženja "Franak"

  • 5

Jedan 48-godišnji ratni veteran u petak se u Kaštelima ubio zbog kredita u švajcarskim francima, javio je hrvatski portal "Indeks.hr''.

PREDUZETNIK IZ BIH POKUŠAO SAMOUBISTVO? Pronađeno oproštajno pismo Pere Gudelja

- Već je nameravao da izvrši samoubistvo. Pre dva meseca me zvao kada smo imali veliki protest u Zagrebu. Nazvao me je i rekao da će se ubiti. Plakao je da ne može svojoj devojčici da priušti izlet sa školom i užinu - rekao je Ivan Kontrec iz Udruženja "Franak", koji je rekao da se veteran ubio zbog kredita u "švajcarcima".

Kontrec smatra da je žalosno što država nije angažovala psihologe i psihijatre za pomoć ljudima koji su ugroženi zbog kredita, ali i ostalih problema finansijske prirode.

- Ovaj suicid nije prvi koji se dogodio, već smo imali jedan slučaj u Zagrebu, a strahujemo da ce ovakvih stvari biti još - upozorava Kontrec.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Veteran koji je sebi oduzeo život uzeo je kredit na 25 godina, ispočetka mu je rata bila nešto manje od polovine penzije, ali mu je posle "divljanja" kursa i povećavanja rata, penzija bila manja od rate kredita.

- Žalosno je ovo što se događa. Vlada stalno priča o gubitku banaka, a o tome što ljudi gube, ništa se ne govori. Apsolutna nebriga - kaže Kontrec.

Bivši veteran ostavio je iza sebe suprugu i tri ćerke, navodi "Indeks.hr.

Od danas Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA