Muzički talenti iz Ćuprije na manifestaciji Milan Expo 2015

Cilj kampanje „Svi putevi vode u Milano“ bio je da se domaća publika upozna sa uspehom talentovanih gudača Škole za muzičke talente i projekta El Sistema Srbija.

  • 4

Talentovani mladi muzičari Škole za muzičke talente iz Ćuprije koji su se oktobra prošle godine priključili globalnom inkluzivnom program El Sistema, učestvovali su od 10. do 15. avgusta na letnjem kampu u Ćupriji. Cilj priprema je učešće na velikom koncertu u čuvenoj milanskoj “Skali” i teatru “Arćimboldi” pred pet hiljada slušalaca.

Koncerti će se održati 28. i 29. avgusta u okviru sajma “Milan Expo 2015” koji će biti domaćin trećeg okupljanja omladinskog orkestra El Sistema Evropa (SEYO) koji sviraju po venecuelanskom modelu obrazovanja El Sistema. Milanska manifestacija poznata je po tome da, između ostalog, promoviše kulturu kao faktor dijaloga i razumevanja među narodima i afirmiše poštovanje, očuvanje i zaštitu  kulturnih identiteta na dobrobit budućih generacija.

Da bi obezbedili sigurno mesto u “La Skali” mladi muzičari proveli su nedelju dana u letnjem kampu sa muzičkim direktorom, dirigentom Brunom Kampom, sjajnim mladim umetnikom koji je gost Srbije i ćuprijske škole već treći put.

Foto: Promo Foto: Promo

Kraj priprema u Ćupriji obeležila su četiri nesvakidašnja nastupa. U organizaciji udruženja Music Art Project koje sprovodi primenu El Sistema programa u Srbiji, i uz podršku Italijanskog instituta za kulturu, 13. i 14. avgusta održani su koncerti u Ćupriji i Jagodini pod zajedničkim imenom „Svi putevi vode u Milano“.

Pred zakazane večernje koncerte, mladi muzičari priredili su iznenađenje kada su na najprometnijim ćuprijskim i jagodinskim ulicama zasvirali pred iznenađenim prolaznicima i popularnim pop ap ili fleš mob koncertima pozvali slučajne prolaznike na završne koncerte.

Foto: Promo Foto: Promo

Cilj kampanje „Svi putevi vode u Milano“ bio je da se domaća publika upozna sa uspehom talentovanih gudača Škole za muzičke talente i projekta El Sistema Srbija.

Njihovo putovanje u Milano, učešće na letnjem kampu uz decu iz 27 zemalja i zajednički nastup sa najboljim omladinskim orkestrom iz Karakasa, dokaz je velikog rada, upornosti i želje za uspehom.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA