STRAVIČNO: Ovaj lekar je objavio mračnu vladinu tajnu, a sada hoće da ga strpaju u zatvor! (FOTO) (VIDEO)

- Ovom svojom izjavom ja svesno kršim zakon, a vrlo je moguće da ću završtiti i u zatvoru. Svi mi koji tamo radimo, lekari, učitelji, medicinski radnici...svi možemo da dobijemo dve godine zatvora ukoliko progovorimo o tome šta se tamo dešava. Ali, ne mogu da ćutim - rekao je ovaj lekar

  • 5

Doktor Dejvid Ajzak bi mogao da završi u zatvoru zbog toga što je izneo informacije o tome kako se Australija zapravo odnosi prema migrantima. Jedna od stravičnih priča koju je pedijatar izneo u javnost je i ta da je video devojčicu koja je "pokušala da se obesi", jer se prema migrantima u kampu na ostrvu u Nauru ophode "kao prema kriminalcima".

DRAMATIČNI SNIMCI: Pogledajte kako se migranti bore da dođu do Srbije! (FOTO) (VIDEO)

On je proveo pet dana na ostrvu Nauru u decembru prošle godine, što mi je bilo i više nego dovoljno da objavi sve užase koje je video u kampu sa migrantima, koji se nalazi 3.300 kilometara od Brizbejna. "Pakao na zemlji, koji je oličenje mentalne torture australijskih čuvara nad izbeglicama", reči su ovog lekara.

- Ovom svojom izjavom ja svesno kršim zakon, a vrlo je moguće da ću završtiti i u zatvoru. Svi mi koji tamo radimo, lekari, učitelji, medicinski radnici...svi možemo da dobijemo dve godine zatvora ukoliko progovorimo o tome šta se tamo dešava. Ali, ne mogu da ćutim - rekao je lekar.

Ovakjj lekar je takođe bio zatečen načinom ophođenja prema deci, koja su tretirana kao otpadnici.

- Klinci u kampu pate od depresije, plaše se čuvara koji su krajnje neprijatni i grubi. Stalno viču na njih i nazivaju ih svakakvim imenima - kaže Ajzak.

Australijska komisija za ljudska prava objavila je seriju pisama koje su im poslala deca iz izbegličkog kampa, koji se nalazi pored starog rudnika fosfata.

- Naši šatori su prljavi, a kada padne kiša budu potpuno poplavljeni. Spavamo u tim uslovima. Pored toga, šatori su puni rupa. Čuvari se deru na nas i tretiraju nas kao životinje - pisalo je u jednom od pisama.

- Spavaju u prljavim šatorima, na ogromnim vrućinama. Jedini toalet je 100 metara udaljen - rekao je Ajzak.

Posle izjave pedijatra, oglasilo se i jedan bivši zaposleni čuvar kompanije "Vilson sekjuriti", koji je rekao da su čuvari koristili mučenje "davljenja" i još jedne tehnike koja se zove "zakopčavanje", po kojima je ozloglašena CIA.

- Ova tehnika, nazvana "zakopčavanje", koristi se tako što nesrećnog azilanta čuvari kablovima vežu za metalne šipke na krevetu. Zatim, čuvari podignu krevet i bacaju ga u vazduh, čime žrtva prvo udara u plafon, a zatim u pod, doživljavajući bolne povrede - izjavio je neimenovani čuvar.

Australijski premijer Toni Abot demantovao je ove tvrdnje, rekavši da se prema azilantima država ophodi humano.

- Rekao bih da su te tvrdnje lažne, a svi koji šire neistine biće procesuirani - rekao je Abot.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    19. avgust 2015 | 12:53

    Hvala ti dobri covece !!! Thank you good man!!

  • mitka

    19. avgust 2015 | 12:14

    Potomci ozloglasenih robijasa sada se ponasaju gore nego cuvari zatvora u ono doba kad je pocelo naseljavanje Australije,i to prema ljudima kojima je,vise nego potrebna,pomoc!

  • BISA

    19. avgust 2015 | 11:59

    Treba pomoci ljudima u nevolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA